Britisk forsvarssjef: – Økonomien verste trussel

Den økonomiske krisen er en større strategisk trussel mot britenes sikkerhet enn noen militær utfordring. Ingen fremmed makt truer sikkerheten like mye som finanskrisen, mener Storbritannias forsvarssjef.

- KAN STOLE PÅ STORBRITANNIA: Britenes forsvarssjef David Richards (t.v.) forsikret torsdag sine EU-kolleger at Storbritannia tar sine militære forpliktelser alvorlig. Her sammen med admiral Richard Gallagher fra den amerikanske marinen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

General Sir David Richards sa torsdag at militære planleggere er like opptatt av den økonomiske utviklingen som næringslivslederne i Londons finansdistrikt City. Hvis et lands finanser bryter sammen, svikter også forsvarsevnen, understreket han ifølge BBC.

– Jeg mener helt klart at den største enkeltrisikoen landet står overfor på det strategiske planet i dag, er økonomisk snarere enn militær. Det er derfor krisen i eurosonen også er så viktig for militære planleggere, sa Richards.

I et foredrag for tankesmia Royal United Services Institute i London framholdt han at de omstridte kuttene i de britiske forsvarsutgiftene har endret balansen i de væpnede styrkene. Allierte land kan likevel fortsatt stole på Storbritannia militært, forsikret han.

Alle vestlige land opplever i disse tider endringer i sine forsvarsstrukturer, og Storbritannia er ikke noe unntak. Richards understreker likevel at britene vil beholde sin posisjon som en nøkkelspiller på NATO-laget.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Frykter Storbritannia kan bli nedgradert

  2. Cameron oppfordrer til angrep på IS

  3. Titusener demonstrertemot britiske kutt

  4. Cameron venter harde EU-tak

  5. - Alle med penger i banken bør være bekymret