Asker kommune feilsendte 1,77 mill. til privatperson

Pengene ble sendt til feil konto, og ifølge kommunens økonomisjef får de ikke pengene tilbake. De har nå anmeldt forholdet, skriver Budstikka.

Asker kommune opplyser at de aldri har opplevd noe lignende før
Publisert: Publisert:

Tirsdag måtte kommunens økonomisjef, Randi Sandli, opplyse om at kommunen sendte nesten 1,8 millioner kroner til en privatperson ved en feiltagelse.

Ifølge økonomisjefen har de nå utfordringer med å få tilbake pengene, og har anmeldt privatpersonen for grovt underslag, ifølge Budstikka.

Det hele startet i 2020, der Selvaag Bolig betalte doble kommunale avgifter til kommunen, og ringte dem for å rette opp feilen.

– Vi fant at feilen hadde skjedd i økonomisystemet vårt ved at systemet automatisk oppdaterte Selvaag bolig sin konto med dette nye kontonummeret hvor siste betaling hadde kommet fra, sier Sandli til lokalavisen.

Les på E24+

Småsparerne er 2021s store x-faktor

Tapte penger på aksjer

Økonomisjefen ble ikke oppmerksom på feilen før i desember, da Selvaag Bolig etterlyste summen på 1,77 millioner kroner.

I et notat om saken fra Asker kommune ringte seksjonsleder regnskapspersonen som hadde mottatt den feilaktige utbetalingen.

Da skal vedkommende som mottok summen ha trodd at det var egenkapital til bolig, da privatpersonen tidligere hadde søkt om privatlån fra kommunen, skriver Budstikka.

I en skriftlig forespørsel om å utsette fristen, kom det frem at privatpersonen hadde kjøpt aksjer for 1,75 millioner kroner, og tapt 1,2 millioner av det fulle beløpet.

Les på E24+

Hun har satset på grønne aksjefond og tjent godt. Her er fasiten for gode og dårlige fond.

Satt inn nye tiltak

– Da tilbakebetalingen ikke skjedde, og videre dialog med personen ikke førte frem, så har vi fått tingrettens kjennelse for å ta arrest i vedkommendes formuesgoder. Saken er i tillegg anmeldt til politiet, sier Sandli til lokalavisen.

Økonomisjefen opplyser om at de har lagt inn en sperre i økonomisystemet til kommunen, slik at det ikke kan gjennomføres tilbakebetalinger som overstiger 100.000 kroner.

Les også

Nabokommuner til Oslo vil at regjeringen skal innføre tiltak også for dem

Les også

Ikea åpnet varehus i Asker i kveld – 20 minutter senere ba regjeringen dem stenge

Publisert:
Gå til e24.no