Norsk politikk

Ap og Sp advarer mot taxireformen som trer i kraft søndag

Søndag trer regjeringens taxireform i kraft og flere kan begynne å kjøre taxi. Ap og Sp er uenige i reformen og mener det er uhørt å sette den i gang nå.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er kritisk til taxireformen som blir innført søndag.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Den største endringen med reformen er at behovsprøvingen på drosjeløyver blir fjernet, noe som betyr at det ikke lengre vil være et fast antall aktører i næringen. Det vil bli dermed bli enklere å etablere seg i bransjen.

Taxibransjen er hardt rammet av koronapandemien. Samtidig har mange sjåfører slitt med å få dagpenger fordi de går på jobb, men ikke har kunder, skriver Klassekampen.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller situasjonen den største krisen taxinæringen noensinne har stått i.

– Når det er mange drosjer, blir det lite å gjøre for hver sjåfør, og da må de jobbe lengre dager. Da blir det flere biler ute. Mens på bygda blir det vanskeligere å få tak i drosje, fordi der lønner det seg ikke å kjøre, sier Vedum til avisa.

Raymond Johansen (Ap) i Oslo er også kritisk. Han mener det er helt feil å innføre reformen nå, når tusenvis av arbeidsplasser allerede er i fare.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) mener næringen i dag er lite fleksibel og tilpasset etterspørselen. Han sier til Klassekampen at han tror heller ikke tror det har vært optimalt for arbeidstakerne slik de har det nå.

– At det er bare negativt å jobbe i en næring hvor det er god konkurranse, det synes jeg er en kortslutning. Det er mange som jobber i en næring med god konkurranse, som er fornøyd med det, sier han.

Les også

Gir 1,5 milliarder kroner mer ute- og reiseliv: - Minner om hastearbeid

Les også

SV-forslag for å hindre ny utbygging av vannkraft

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Norsk politikk
 2. Taxibransjen
 3. Politikk
 4. Senterpartiet (Sp)
 5. Arbeiderpartiet (Ap)

Flere artikler

 1. Tidligere taxisjåfør reagerer på rødgrønn kritikk av ny reform: Mener Vedum støtter etablerte privilegerte drosjeeiere

 2. Vedum reagerer på eksplosjon i antall taxiløyver: – Ødelagt hverdagen til tusenvis av sjåfører

 3. 4.600 nye taxiløyver på ett år

 4. Betalt innhold

  Må jobbe mer for samme lønn: – Men etter 11–12 timer orker jeg ikke mer

 5. Vedum-triumf i ny regjering: Staten skal ikke bruke PR-byråer