Avis: Folkeavstemning om EU i Storbritannia innen et år

Storbritannias statsminister David Cameron vil at folkeavstemningen om EU skal holdes i juni neste år, skriver The Independent on Sunday.

– ØNSKER FOLKEAVSTEMNING: Den britiske avisen The Independent on Sunday melder at Storbritannias statsminister David Cameron ønsker folkeavstemning om EU innen et år.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Cameron mener at jo raskere folkeavstemningen holdes, desto lettere blir det å presse fram innrømmelser fra resten av Europa, skriver avisa med henvisning til en anonym kilde.

Cameron lovte i mai at folkeavstemningen skulle holdes innen utgangen av 2017, og at han skulle reforhandle vilkårene for britisk EU-medlemskap innen det.

Cameron har sagt at han ønsker at Storbritannia forblir i Unionen, men han krever endringer i EU-borgeres adgang til å få velferdstjenester i landet, og rett til ikke å bli med videre i den politiske integreringen.

The Independents opplysninger kommer dagen etter at USAs president Barack Obama oppfordret Storbritannia til å forbli i EU om landet ønsker å beholde sin globale innflytelse.

Finansminister George Osborne reiste samtidig til Paris for å be om støtte til britenes ønsker om reformer i EU.

– Folkeavstemningen hos oss er en anledning til å arbeide for reform i EU. Jeg ønsker en ny ordning i Europa som gjør Europa til et mer konkurransedyktig og dynamisk kontinent, sier Osborne under besøket i Frankrike.

Les også

Glem Hellas, disse landene blir viktige i høst

Les også

Her kan neste finanskrise komme fra

Les også

Duket for kamp mellom Merkel og Lagarde

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. G20 advarer mot brexit

  2. Top Gear-kjendiser skal få Storbritannia til å «bremain»

  3. Ny kampanje for å få Storbritannia ut av EU

  4. Britene ruster seg for historisk EU-avstemning

  5. Britene blir bedt om å si ja til EU