KJELL INGE RØKKES AKER: Aker: - Ikke ferdig med TV 2

Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Kjell Inge Røkkes Aker beskylder TV 2 for å ha brukt Aker og Røkkes navn mot bedre vitende for å få oppmerksomhet rundt sitt nyhetsinnslag.

TILBAKEVISER: Aker-direktør Geir Arne Drangeid avviser at Aker hadde likviditetsproblemer.

Furulund, Svein Erik
  • Johann D. Sundberg
Publisert:

Det var TV 2 som mandag kveld kom med opplysningene om at det i et internt politidokument fremkom en påstand om at Kjell Inge Røkke og Aker skulle ha bedrevet ulovlig avlytting av Odin Forvaltning under maktkampen om Kværner høsten 2001.

På en pressekonferanse tirsdag sa Oslo Politikammer at disse opplysningene om Aker og Odin aldri har blitt verifisert og at de er tatt ut av rapporten fordi det ikke er grunnlag for å gå videre med saken.

De avviser også kategorisk å ha blitt utsatt for press.

- Vi føler oss ferdig med saken i forhold til politiet. De har bekreftet det vi, Odin og politiet tidligere har sagt, nemlig at det ikke er grunnlag for påstanden og at TV 2 fikk vite om dette, sier Drangeid til E24.

- Mot bedre vitende

- Derimot er vi ikke ferdig med TV 2 som valgte å sende reportasjen på mandag. TV 2 visste for to uker side at det ikke var grunnlag for påstandene. TV 2 har mot bedre vitende valgt å bruke Akers og Kjell Inge Røkkes navn kun for å skape oppmerksomhet rundt sin reportasje, sier Drangeid.

Allerede mandag kveld varslet Drangeid at Aker vurderer rettslige skritt mot TV 2.

- Har dere bestemt dere for om dere gjør noe mot TV 2?

- Når man er litt opprørt gjør man lurt i vente litt før man tar en beslutning, sier Drangeid som understreker at det ikke betyr at de vil la saken ligge.

I en pressemelding tirsdag ettermiddag tok også styreleder og konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker avstand fra påstanden om at Aker var mistenkt for å avlytte Odin i 2001.

- Aldri avlyttet

- Dette er grunnløse påstander og metoder som Aker aldri har eller vil benytte, sier Langøy i en pressemelding.

I pressemeldingen fra Aker heter det at selskapet arbeider med å få belyst saken fra alle sider.

Nyhetsdirektør Kjell Øvre-Helland i TV 2 tar avstand fra Drangeids påstand.

- Direkte feil

- Det er direkte feil. Det vi har gjort er å referere fra en politirapport. Vi mener det er vår samfunnsplikt å gjøre det når det beskrives så alvorlige forhold som blir beskrevet der, sier Øvre-Helland til E24.

- Tror dere ikke på politiet når de sier at dette punktet kun var et uverifisert tips og nærmest løst snakk?

- Jeg har ingen mulighet for å ettersjekke dette. Jeg har ingen grunn til å betvile det politiet sier. Samtidig er det heller ikke slik at politiet kan la denne typen tips ligge uten å gjøre noe for å så samle dem en rapport, sier Øvre-Helland.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker

Flere artikler

  1. Alt om Røkke-avlyttingen

  2. Klager TV 2 inn for PFU

  3. Politiet og Odin Forvaltning: - Røkke avlyttet konkurrent

  4. Flere mente de ble avlyttet

  5. - Må være kriminelt