Huawei-grunnleggeren avviser spionanklager

– Jeg vil aldri gjøre noe for å skade noe land i verden

Publisert: Publisert:

Den mediesky Huawei-grunnleggeren Ren Zhengfei slår tilbake mot anklager om at selskapet hans blir brukt til å spionere på vegne av kinesiske myndigheter.

– Jeg elsker fortsatt landet mitt. Jeg støtter kommunistpartiet. Men jeg vil aldri gjøre noe for å skade noe land i verden, sier Ren i sjeldent møte med journalister tirsdag, ifølge Financial Times.

Flere land, inkludert Storbritannia, Australia og USA har innført strengere tilsyn med selskapet og i enkelte tilfeller blokkert utbygging av 5G-nettverk med Huawei-utstyr.

Som svar på frykten for at Huawei-utstyr utgjør en sikkerhetsrisiko sier Ren at det ikke finnes noen lov i Kina som pålegger selskaper å installere «bakdører» som myndighetene kan benytte.

Les også: Teknologigiganten Huawei sparker salgssjef i Polen

Ren omtaler samtidig Donald Trump i positive ordelag. Den amerikanske presidenten har sagt seg villig til å gripe inn etter at Rens datter og Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, ble arrestert i Canada i desember.

Hun risikerer utlevering til USA etter anklager om at Huawei har solgt amerikanskprodusert utstyr til Iran, i strid med sanksjoner.

Publisert:

Her kan du lese mer om