Høyre refser Aps leilighetsnorm i Oslo

Høyres boligpolitiske talsperson Mari Holm Lønseth refser byråd Aps leilighetsnorm. Hun mener den vanskeliggjør boligkjøp for unge.

Høyres boligpolitiske talsperson Mari Holm Lønseth mener Ap gjør det vanskelig for unge kjøpere å komme inn på boligmarkedet i Oslo.
Publisert:

Normen som sier at det ikke kan bygges leiligheter som er mindre enn 35 kvadratmeter i Oslo, ble innført da Raymond Johansen (Ap) overtok som byrådsleder i 2007.

– Arbeiderpartiets politikk skyver unge boligkjøpere ut i kulden. Nå må Ap åpne for å bygge boliger med mindre areal for å slippe førstegangskjøpere inn i boligmarkedet, sier Lønseth til Finansavisen.

Med dagens kvadratpriser i hovedstaden ligger nye leiligheter på den størrelsen på mellom 3 og 4 millioner kroner.

– Ved å forenkle byggenormen og øke byggetakten for mange små boliger, åpner vi for at mange flere unge kan kjøpe seg inn og få med seg prisstigningen i boligmarkedet og skattefradrag for gjeldsrenter, sier Lønseth. Hun mener Aps eneste tiltak er økt gjeld for de unge.

Under Arendalsuka i 2016 sa Johansen at han ville åpne for å fjerne kravet på 35 kvadratmeter, men det er ikke skjedd. Konfrontert med det, svarer han:

– Det bygges masse små leiligheter i Oslo. Noen hevder altfor mange og er bekymret for at det blir stor gjennomtrekk og dårlige boforhold.

Les også:


Høyre vil fjerne all eiendomsskatt på boliger i Oslo
Markant boligprishopp i august
«Oslos minste enebolig» solgt for 3,1 millioner kroner

Publisert: