POLITIANMELDT FOR REGNSKAPSJUKS: Razzia hos Fast

Økokrim gjennomfører torsdag razzia hos Fast Search & Transfer.

bilde

Publisert:,

Økokrim skal ha tatt ut siktelse mot Fast, og torsdag formiddag er Økokrim på plass i Fasts hovedkontor for å gjennomgå dokumenter.

- Jeg kan bekrefte at vi er på plass i kontorene til Fast, og det foretas en ransaking og gjøres beslag, sier politiadvokat Bård Thorsen i Økokrim.

Fast ble tidligere i år politianmeldt av Kredittilsynet for å ha blåst opp regnskapene sine, og det er dette som nå gjør at Økokrim foretar en granskning av Fast.

- Bakgrunnen er poltianmeldelsen fra Kredittilsynet tidligere i år, sier Thorsen.

Fast bekrefter razzia

Fast skal ikke ha vært informert på forhånd.

- Det stemmer, bekrefter pressetalsmann Geir Harald Aase i Fast i en tekstmelding på spørsmål fra E24 om Økokrim er på besøk.

Det har ikke lykkes E24 å få ytterligere kommentarer fra Aase om saken.

Annonsørinnhold

- Vi er kjent med at Økokrim er hos Fast, og vet at Fast samarbeider med Økokrim. Noe mer enn det kan vi ikke kommentere nå, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge til E24.

Oppblåste regnskaper

Kredittilsynet avdekket tidligere i år at IT-giganten Fast Search & Transfer blåste opp regnskapene sine, men de ble aldri politietterforsket.

Økokrimsjef Einar Høgetveit utelukket ikke at beslutningen måtte gjøres om.

E24-debattant: "Må man virkelig være kriminell for å lykkes med en oppstart i Norge?"

Ifølge Dagens Næringsliv skal nemlig sjefer i selskapet ha tappet IT-giganten for 30 millioner kroner gjennom private selskaper. Fast skal videre ha sminket regnskapene for en kvart milliard kroner - blant annet ved å inntektsføre intensjonsavtaler som om salg hadde funnet sted. Ved å vise til særdeles gode resultater har selskapet steget i verdi på Børsen og blitt en av de mest ettertraktede aktørene i søkemotorbransjen.

Kjøpt av Microsoft

Fast ble i vinter kjøpt opp av Microsoft.

Microsoft betalte 6,6 milliarder kroner for Fast Search & Transfer.

Alt om Fast-saken:

Til E24-forsiden

Annonsørinnhold