Oljeprisen faller videre mot 60 dollar

Lavere etterspørsel og geopolitisk uro preger oljeprisen.

Lagertall er tilbake i fokus onsdag mens oljeprisen faller videre

Foto: Delil Souleiman AFP
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert:,

Oljeprisen har falt over 1 prosent gjennom natten, og ett fat Nordsjøolje ligger onsdag morgen på 61,40 dollar per fat. Dette er 1 dollar lavere enn da Oslo Børs stengte dørene tirsdag ettermiddag.

Ifølge Reuters er det utsikter til svakere etterspørsel og økning i amerikanske oljelagre som tynger prisen. Dette til tross for en økende tro på at Opec og samarbeidslandene vil videreføre produksjonsbegrensningene.

Opec og samarbeidslandene møtes i slutten av juni for å avgjøre om produksjonsbegrensningen på 1,2 millioner fat per dag skal videreføres.

Ett fat amerikansk lettolje koster onsdag morgen 52,44 dollar, ned 1,09 prosent gjennom natten.

Les også

Trump antyder høyere toll på fransk vin

– Økt geopolitisk uro og vedvarende svakheter i den globale økonomien får råvaretradere til å trå varsomt, sier råvareanalytiker Benjamin Lu, i Phillips Future til Reuters.

Kutter i etterspørselsprognosene

Det amerikanske energidepartementets statistikkarm, EIA, kuttet tirsdag kveld norsk tid i sine anslag for global etterspørsel i 2019 med 160.000 fat per dag. EIA venter nå at etterspørselen i år vil ende på 1,22 millioner fat per dag.

I tillegg til EIAs estimater kom det også tall som tyder på lageroppbygging i de amerikanske oljelagrene. Ifølge bransjeorganisasjonen, American Petroleum Institute, økte de amerikanske råoljelagrene med 4,9 millioner fat forrige uke, til 482,8 millioner fat.

Ifølge Reuters ventet analytikerne på forhånd at råoljelagrene ville reduseres med 481.000 fat.

I ettermiddag kommer fasiten da EIA legger frem de offisielle lagertallene klokken halv fire.

Les også

Kinas handelsoverskudd på 41,65 milliarder dollar – Trosser straffetoll og lave forventninger

Tynget av Trump

I Asia er stemningen blandet onsdag morgen.

Nikkei holder seg så vidt på pluss-siden, det samme gjør hovedindeksen i Sydney, mens det i Kina og Sør-Korea står i minus rett over klokken 06.00.

Ifølge Reuters pregest markedene av at USAs president, Donald Trump, tirsdag kommuniserte at landet vil sette hardt mot hardt i handelsforhandlingene, og at de ikke ville komme noen vei med mindre Kina godtar fire eller fem viktige krav – uten at disse ble spesifisert ytterligere.

Samtidig rettet presidenten kritikk mot Den amerikanske sentralbanken og sa rentene var for høye – samt at Fed ikke vet hva de driver med, ifølge The Hill.

Inflasjonstall fra Kina viste den sterkeste prisveksten på 15 måneder, og kom inn på 2,7 prosent, men dette var ene og alene dratt kraftig opp av høyere priser på svinekjøtt. Tar man ut matvarepriser kom inflasjonen inn på 1,6 prosent.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Oljeprisen i USA sniker seg opp etter historisk priskollaps

  2. Oljeprisen faller hardt torsdag

  3. Opec-ministre i krisemøte om priskollapsen

  4. Annonsørinnhold

  5. Oljeprisen faller bratt etter lagertall og uro i Midtøsten

  6. Børsfest i Asia etter nytt handelshåp