Oslo går mot milliardunderskudd på grunn av coronautbruddet

Oslo kommune ligger an til å få et milliardunderskudd dersom ikke staten bevilger flere penger enn hva det ligger an til med dagens støtteordninger.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) sier Oslo er presset økonomisk på grunn av coronautbruddet.

Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier til Klassekampen at hovedstaden ligger an til et underskudd på 2,4 milliarder kroner som følge av massiv inntektssvikt og økte utgifter på grunn virusutbruddet.

Etter støtteordningene som regjeringen har etablert, ligger kommunen fremdeles an til å få et underskudd på om lag 1,1 milliarder kroner.

– Hvor hardt vi rammes, er opp til regjeringen. Jeg har veldig høye forventninger til revidert nasjonalbudsjett. Vi har behov for minst én milliard kroner mer, sier Johansen.

I tillegg til sviktende kommunale inntekter på grunn av virusutbruddet, mindre bilkjøring og parkering og flere arbeidsledige går også kollektivselskapet Ruter i minus med flere hundre millioner kroner i tapte billettinntekter i måneden, til nå en halv milliard kroner, skriver avisen. Ruter har fått en egen støtte så langt på 280 millioner kroner.

Raymond Johansen frykter at byrådet må ty til reelle kutt i kommunens tilbud til barnehager, eldreomsorg, skole og sosiale tjenester for å få balanse i regnskapet. Kuttene vil gå ut over tilbudet til beboerne i kommunen.

– Jeg vil ikke forskuttere kutt, men det er dét vi bruker penger på i en kommune. Vi må etter loven levere et budsjett som er i balanse. Vi har ikke et oljefond vi kan tappe av, sier Johansen.

Les også

Grønn omstart: Slik blir regjeringens tiltakspakke for klimaet

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Oslo kommune
  3. Raymond Johansen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Byrådet i Oslo setter av 1,9 milliarder kroner til coronakostnader – utsetter flere tiltak

  2. Oslo kommune viderefører alle coronatiltak

  3. – Viser bare hvor dramatisk dette har blitt

  4. Annonsørinnhold

  5. Frykter enda mer smitte - vil slå ned på drikking i parkene

  6. Regjeringen varsler full brems som følge av virusutbruddet