Høyre kraftig tilbake på Oslo-måling

Sammenlignet med valgresultatet for tre år siden stuper Høyre over 12 prosentpoeng på en fersk meningsmåling for Oslo.

ALENE: De siste månedene har flere målinger vist tilbakegang for statsminister Erna Solberg og Høyre.

Roger Neumann
  • NTB
Publisert:Partiet får 23,4 prosent oppslutning på målingen som InFact har laget for Arbeiderpartiet. Det er 12,3 prosentpoeng mindre enn ved kommunevalget i 2011.

– Jeg liker helt klart gode målinger bedre en dårlige, men jeg tror det er rikspolitikken mer enn lokalpolitikken som har spilt inn her. Det har vært mye oppmerksomhet rundt rikspolitikken i det siste, og budsjettforslaget til Høyre/Frp-regjeringen har fått mye negativ omtale, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til Dagsavisen.

Ap fosser på sin side fram og får en oppslutning på 36 prosent i Oslo. Valgresultatet for tre år siden var 33,1 prosent.

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville den borgerlige blokken med Høyre, Venstre og KrF fått 21 mandater. Ap alene ville sikret seg 22. 30 gir flertall.

Ap får imidlertid ikke flertall med SV og Rødt alene, noe som ved dette målingsresultatet setter Miljøpartiet De Grønne i en vippeposisjon. MDG får en oppslutning på 7,5 prosent, noe som ville gitt fem mandater, det samme som Frp.

Les også:

KrF: Budsjettpause tydelig signal til regjeringenSkattefunn har delt ut 12 milliarder – men ingen får vite til hvemBudsjettforhandlingene fortsetter søndag kveldFremgang for Venstre og KrF på ny måling

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ap får 42,4 prosents oppslutning på ny måling

  2. Høyre og KrF vokser på ny måling

  3. Frp under 10 prosent på måling

  4. Annonsørinnhold

  5. Frp kraftig tilbake på meningsmåling i Oslo

  6. Ap størst, Høyre mest fram på partimåling