TV 2: Regjeringen villig til å flytte på 5 milliarder kroner

Den siste budsjettskissen regjeringen har lagt fram for KrF og Venstre, innebærer omprioriteringer på 5 milliarder kroner, ifølge TV 2.

KOMPROMISSER: Fremskrittspartiet og Høyre, her ved finansminister Siv Jensen (FrP) og statsminister Erna Solberg (H) skal ha strukket seg for å møte støttepartienes krav.

Audun Braastad
  • NTB
Publisert:Partene gikk i 20-tiden torsdag inn i det KrF-leder Knut Arild Hareide kalte et avgjørende møte i budsjettforhandlingene.

Under møtet skal partene gå gjennom regjeringens siste skisse til et omforent budsjettforslag for neste år.

Etter det TV 2 erfarer innebærer forslaget som ligger på bordet at det flyttes på 5 milliarder kroner.

På vei inn til møtet uttrykte både Høyres mann i forhandlingene, parlamentarisk leder Trond Helleland, og Fremskrittspartiets sjefforhandler Harald T. Nesvik at de mente de nå hadde lagt fram et godt tilbud.

Bensinkamp

KrF-leder Knut Arild Hareide berømmet også regjeringen for å ha strukket seg langt for å imøtekomme KrFs hovedkrav.

– Det gjelder særlig den sosiale profilen, sa han.

Venstre-leder Trine Skei Grande ville på vei inn ikke si noe om hun synes regjeringen har strukket seg langt nok i deres hjertesak, som er å føre landet mot et grønt skatteskifte.

En av de største interessekonfliktene i forhandlingene er mellom Fremskrittspartiets steile krav om at bensinprisene skal ned og Venstres like steile krav om at det må svi på pungen å forurense.

Grande ville ikke bekrefte Aftenpostens opplysninger om at Venstre skal ha gått med på å ikke prisjustere bensinprisen neste år mot å få gjennom en rekke andre miljøavgifter.

Ifølge TV 2 skal regjeringen i løpet av dagen ha lagt på bordet en pakke med en rekke nye miljøavgifter. Etter det TV-kanalen erfarer, skal det blant annet ligge et tilbud på bordet om en nedgang i avgifter for hybridbiler på 300 millioner kroner, innføring av en elavgift på ett øre per kilowattime, innføring av en plast- og papirposeavgift, samt innføring av en mulig flyavgift.

Ser sluttstreken

Hareide kalte kveldens møte avgjørende for om partene skal nå fristen fredag klokken 18. Har de ingen avtale på det tidspunktet, vil finansdebatten torsdag 27. november bli utsatt.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland sier han har et sterkt ønske om at de fire partiene skal nærme seg et sluttpunkt i løpet av kvelden.

Alle partene understreket at de regnet med en lang kveld, og at de var innstilt på å ta natten til hjelp ved behov.

Les også:

Mot innspurt i budsjettforhandlingeneErna Solberg direkte inne i budsjettdragkampenTro og håp om budsjettfinale torsdagmail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Hareide: – Stor fare for brudd i forhandlingene om statsbudsjettet

  2. Budsjettenighet i natt

  3. Tro og håp om budsjettfinale torsdag

  4. Annonsørinnhold

  5. Solberg inn i budsjettforhandlingene

  6. Budsjettpartene tror ikke på løsning i kveld