Britisk finansminister varsler nye kutt

Britene må forberede seg på nye store kutt i de offentlige utgiftene. Men finansminister George Osborne sukrer pillen ved å love store investeringer i infrastruktur.

KUTTER: Finansminister George Osborne skal redusere utgiftene med 108 milliarder kroner. Onsdag talte han til Underhuset i London.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Osborne sa i Underhuset i London onsdag at utgiftene skal reduseres med 11,5 milliarder pund eller nesten 108 milliarder kroner i budsjettperioden 2015-2015. Kuttene vil i stor grad ramme offentlige prosjekter på lokalplanet.

- Det er aldri lett å komme seg ut av en så dyp nedgang som den vi har opplevd. Men Storbritannia er på vei ut av intensivavdelingen, og trenger ikke lenger akutthjelp men støtte til å komme seg enda mer, framholdt den britiske finansministeren.

Opposisjonsleder Ed Miliband fra det sosialdemokratiske partiet Labour kritiserte sentrum-høyreregjeringen for å la alminnelige briter betale for en feilslått økonomisk politikk.

- Vi ser igjen at det er folket som betale prisen, sa Miliband.

Storbritannias økonomi vokste i første kvartal i år med 0,3 prosent. Det internasjonale pengefondet IMF har oppfordret landets regjering til å bruke penger på infrastruktur for å sette ny fart i økonomien, og finansminister Osborne sa onsdag at han vil følge dette rådet.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Britisk finansminister varsler tøft 2014

  2. Britenes finansminister varsler økte skatter og budsjettkutt

  3. Osborne holder på innstrammingsplan

  4. Storbritannia vil kutte selskapsskatten

  5. Osborne legger fram britiske kuttforslag