- Om 20 dager er Hellas tom for penger

Uten nytt lån vil det ikke betales ut lønn og pensjoner eller obligasjoner som forfaller.

PROTESTERER: Kommunale arbeidere okkuperer innenriksministerens kontor i Athen 22. november 2011. Om 20 dager kan lønnen deres stoppes.

LOUISA GOULIAMAKI
Publisert:,

Lucas Papademos, statsminister i Hellas, sier i dag at prioriteten ligger i å fullføre det andre støtteprogrammet og obligasjonsbytteprogrammet.

Tiltak som øker veksten og landets konkurransekraft skal implementeres.

Det fremgår fra nyhetsbyrået Dow Jones Newswires.

LES OGSÅ: Venizelos: - Stemmer over redningspakken i januar

Utfordringene fremover er «formidable».

Ifølge kildene til Dow Jones Newswires kommer landet til å gå tom for kontanter om 20 dager og uten et nytt lån vil det ikke betales lønn og pensjoner eller obligasjoner som har gått til forfall.

Klare til å gi støtte

Landene i eurosonen er klare til å gi fortsatt støtte til Hellas.

Finansministrene bør kunne bli enige om en utbetaling av det sjette lånet på det kommende møtet.

Det sa EU-rådets leder Herman Van Rompuy på mandag etter å ha hatt et møte med Hellas' nye statsminister Lucas Papademos, ifølge nyhetsbyrået.

- Situasjonen er veldig krevende. Det greske folk har allerede gjort store anstrengelser. Mye må likevel gjøres for å gjenopprette stabiliteten, tilliten og veksten. Jeg oppfordrer alle greske politiske ledere til å støtte denne strategien.

Les også

Hellas' regjering lar folk beholde strømmenGresk nøkkelpolitiker nekter å underskrive «gjeldsbrev»EU-byråkrater tror felles gjeldsbrev kan løse krisen