Høyre og Ap faller mest på ny måling

Både Arbeiderpartiet og Høyre går på en smell på junimålingen til Dagbladet, men for Høyre er målingen den verste på flere år.

FALL: Statsminister Erna Solberg og Høyre kan notere en svak meningsmåling i Dagbladet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Både Ap og Høyre faller 1,8 prosentpoeng på målingen som Ipsos MMI har laget for avisen , men Høyres bunnotering på 21,4 prosent er den dårligste på fem år.

Ap ender på fortsatt solide 36,8 prosent, men ligger nå langt unna 40-tallet som partiet passerte på en rekke målinger for noen måneder siden.

Målingens vinner er utvilsomt Frp som rykker fram 1,5 prosentpoeng til 14,3 prosent.

Regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre går fram 0,7 og 0,4 prosentpoeng til 5,6 og 4,0 prosent. 4,0 får også SV som går fram 0,8 prosentpoeng, mens den tidligere rødgrønne regjeringspartneren Sp faller 0,3 prosentpoeng til 5,9 prosent.

Miljøpartiet De Grønne faller 0,4 til 4,5, mens Rødt går fram 0,6 til 2,2. Andre partier får 1,4 prosent, en framgang på 0,5 prosentpoeng.

Dersom målingen var resultatet ved et stortingsvalg ville de rødgrønne partiene og Rødt fått flertall sammen med 85 representanter. MDG ville fått 7, mens regjerings- og samarbeidspartiene sammen bare ville fått 77 plasser i nasjonalforsamlingen.

Les også

Fremskrittspartiet truer med kabinettsspørsmål

Les også

SV tredje største parti i Bergen

Les også

Ap har sopet inn 4,6 millioner kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Venstre stuper – MDG jevnstore med KrF

  2. Frp kraftig fram på partibarometer

  3. Høyre fortsetter fallet på ny måling

  4. Måling: Støre kan bli avhengig av MDG-støtte

  5. Kjempesmell for Ap – Høyre og Frp går fram