Brasilianere fylte gatene i protest mot Rousseff

Søndag samlet 1,5 millioner brasilianere seg Brasils gater i protest mot den venstreorienterte presidenten Dilma Rousseff og landets svake økonomi.

MOT PRESIDENTEN: Folk samlet seg over hele Brasil i protest mot sittende president Dilma Rousseff søndag. De største demonstrasjonene fant sted i São Paulo.
Publisert: Publisert:

Demonstranter hadde møtt opp i over 80 byer for å vise sin misnøye mot den nylig gjenvalgte presidenten. Den største demonstrasjonen fant sted i São Paulo, der én million mennesker møtte opp. Demonstrantene har sett seg lei av landets dårlige økonomi og en rekke korrupsjonssaker blant landets politikere.

En av de største sakene involverer oljegiganten Petrobas, der flere ledere har trukket seg etter anklager om at de har mottatt bestikkelser over lengre tid for å tildele lukrative oppdrag, samt for å ha kjøpt seg innflytelse i det regjerende Arbeiderpartiet. Anklagene er også rettet mot Rousseff, som tidligere var styreleder i Petrobas. Flere av de misfornøyde demonstrantene krever at presidenten skal bli stilt for riksrett.

Rousseff har vært president i Brasil siden 2011.

Les også

Dette er den nye sjefen i skandalerammet oljeselskap

Les også

Brasils president varsler sparetiltak

Les også

Brasilianske politikere i korrupsjonsskandale

Publisert: