Anbefaler kjøp av Skogen

Norske Skog-aksjen har fått nok juling.

Publisert:,

Norske Skog

OSE

NSG

har vært en trøsteløs affære for eierne i 2007. Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen sliter med fallende papirpriser og høyere priser på egne innsatsfaktorer.

Snur

Nå mener analytiker Einar Kilde Evensen i meglerhuset DnB Nor Markets at det får være nok. Han hever anbefalingen fra selg til kjøp.

- Vi har snudd i dag og går ut med en kjøpsanbefaling, på tross av at vi ser fallende priser og en vanskelig kostnadssituasjon, sier han til Reuters.

Les også: Han skal redde Norske Skog

Norske Skog meldte tidligere i dag at den sterke kronen gir en negativ effekt på 100 millioner kroner på driftsresultatet. Kilde Evensen mener at investorene glemmer at den sterke kronen også spiller inn på gjelden, men da med positivt fortegn.

Les også: Kronen rammer Skogen

Selskapet får 370 millioner i gevinst under finansielle poster.

- Meldingen er ikke bare negativ. Mange hadde nok glemt at selskapet har store lån i utenlandsk valuta, slik at det også tjener på kronestyrkelsen, sier Kilde Evensen til Reuters.

Analytikeren venter ingen økning i etterspørselen så bransjen er nødt til restrukturere for å kutte overkapasiteten.

Kilde Evensens kjøpsanbefaling er med å løfte Norske Skog-aksjen torsdag. Aksjen åpnet først ned, men har hentet seg inn utover dagen, og rundt klokken 12.30 har kursen steget med 2,8 prosent til 50,30 kroner.

Følg Norske Skog på Børs24.

Her kan du lese mer om