GJØR NYTT ORKLA-KJØP: Hagen øker gjelda

Stein Erik Hagen hamstrer Orkla-aksjer.

Publisert:

Stein Erik Hagen er ikke skvetten. Et av hans nærstående selskaper kjøpte fredag Orkla-aksjer

OSE

ORK

for knappe 476 millioner kroner.

Det fremkommer i en børsmelding fra Orkla mandag morgen at Hagen-selskapet har kjøpt 4,925 millioner aksjer til en snittkurs på 96,59 kroner.

Aksjekjøpet i selskapet han er styreleder i kommer på toppen av et aksjekjøp forrige tirsdag. Da kjøpte han aksjer for 421 millioner kroner.

Gjeld på 20 mrd.

E24 skrev onsdag at gjelden i Stein Erik Hagens heleide familieselskaper har passert 20 milliarder kroner. Det inkluderer gjelden i det heleide Steen & Strøm, som Hagen-selskaper kjøpte i sommer.

Les også: Har 20 mrd. i gjeld

Hverken Hagen eller hans nære medarbeider Nils Selte ønsket onsdag å kommentere gjeldssituasjonen i Hagens private selskaper.

E24s anslag var basert på opplysninger Hagens familieselskaper ga Dagens Næringsliv i sommer og oppdatert med kjente aksjekjøp, hovedsakelig oppkjøpet av Steen & Strøm.

Uansett har gjelden i Hagens Canica-system økt med nærmere en milliard kroner den siste uken gjennom de to omtalte aksjekjøpene i Orkla.

Milliarder i renter

En gjeldsbyrde på over 20 milliarder kroner innebærer at renteutgiftene for Hagens private selskaper begynner å anta store beløp.

En rente på fem prosent tilsier en årlig renteutgift på minst en milliard kroner, mens en rente på 7,5 prosent tilsier 1,5 milliarder i årlige renteutgifter.

418 mill. i utbytte

I vår mottok Hagens private selskaper 418 millioner kroner i utbytte fra Orkla. I tillegg tjener Steen & Strøm hyggelig penger før betjening av gjeld.

Hagens private selskaper eier nå 224,3 millioner Orkla-aksjer, hvilket tilsvarer en eierandel på 21,6 prosent.

Aksjeposten er, basert på Hagens kostpris fredag, verft knappe 21,7 milliarder kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om