Vedum til britisk avis: – Meld dere ut av EU

I et intervju med den britiske avisen The Sun, gir Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum britene et klart råd: – Vær modige og meld dere ut av EU.

TYDELIG: Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum er klar på hva han mener britene bør gjøre.
Publisert: Publisert:

– Mitt budskap til britene er å ha tro på dere selv og ta spranget. Norge er et bevis på at det kan fungere på egen hånd. Vi avviste EU-medlemskap og har aldri sett oss tilbake, sier han til den britiske avisen.

EU-debatten raser for fullt i Storbritannia, hvor det planlegges en folkeavstemning om spørsmålet innen utgangen av 2017. Mange har pekt på Norges løsning som en alternativ modell for et liv utenfor unionen. Sp-lederen har ingen problemer med å anbefale valget Norge tok da vi sa nei til EU, sist i 1994.

– Mange trodde det ville bli en katastrofe, de trodde vi ville bli isolert fra handel og havne bakpå resten av Europa, men det har ikke vært tilfellet. Faktisk har vi klart oss bedre. Storbritannia bør være modige og frigjøre seg fra EU, sier han.

Avisen har også snakket med SV-nestleder, Snorre Valen, og leder i Nei til EU, Kathrine Kleveland, som begge skriver under på budskapet.

Britenes statsminister, David Cameron, prøver å overbevise befolkningen om at landet bør forbli i unionen og heller reforhandle sine avtaler. Han har tidligere «advart kraftig mot» den norske modellen.

Les også

Et flertall av britene vil forlate EU

Les også

– Absolutt grunn til bekymring

Les også

Cameron venter harde EU-tak

Publisert: