Kerry foreslår Syria-samtaler med Russland

USAs utenriksminister John Kerry foreslår Syria-samtaler på militært nivå mellom Russland og USA.

- BLIR VERRE: USAs utenriksminister John Kerry peker på at russisk våpenstøtte til Syrias president Bashar al-Assad bare vil gjøre situasjonen verre.

Charles Mostoller
  • NTB
Publisert: Publisert:

USA er bekymret over meldinger om at Russland sender våpen og annet militært utstyr til Syria. Russland hevder at dette er til støtte for president Bashar al-Assad i kampen mot opprørere. Kerry frykter at støtte av denne typen bare gjør situasjonen verre.

– Jeg har gjort det klart overfor Russland at landets støtte til Assad utgjør en fare for at situasjonen eskalerer ytterligere, og at den sparker beina under vårt felles mål om å bekjempe ekstremisme. Vi må derfor finne en politisk løsning, sa Kerry i en telefonsamtale med sin russiske kollega Sergej Lavrov tirsdag.

Kerry gjentok onsdag budskapet i telefonsamtalen og sier at han nå foreslår militærsamtaler med Russland for å diskutere situasjonen i Syria.

Les også

Obama tar imot Kinas president i Det hvite hus

FN-bekymring

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon er bekymret over russisk militærstøtte til Assad. Denne type støtte vil bare gjøre den mer enn fire år lange borgerkrigen enda verre, uttalte Ban onsdag.

– Det finnes ingen militær løsning. Jeg er bekymret over dem som skaffer våpen. En situasjon av denne typen vil bare gjøre det hele verre og verre, sier Ban.

Merkel vil ha krisetoppmøte

Les også

Obama tar imot Kinas president i Det hvite hus

Les også

Merkel vil ha krisetoppmøte

Les også

Solberg tror Norge må bosette 15.000 nye asylsøkere i år

Publisert:

Flere artikler

  1. USA og Russland diskuterer Syria-krisen

  2. – Russlands Assad-støtte kan forverre konflikten

  3. USA og Russland enige om våpenhvileavtale for Syria

  4. Syria-resolusjon vedtatt – Assads skjebne i det blå

  5. Russland, USA og FN holder Syria-samtaler i Sveits