Jensen kaller SSB-sjefen inn på teppet

Finansminister Siv Jensen (Frp) kaller SSB-sjef Christine Meyer inn til samtale etter meldinger om kutt i forskningen og mer internasjonal publisering.

VIL HA SVAR: Etter at flere har uttrykt bekymring knyttet til omorganisering og kutt i forskerstaben til SSB, ber Siv Jensen om en orientering fra byråets administrerende direktør, Christine Meyer

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
Publisert:

Statistisk sentralbyrå får sine driftsmidler fra Finansdepartementet som i disse dager vurderer støtten for 2018. Etter at flere har uttrykt bekymring knyttet til omorganisering og kutt i forskerstaben, ber Siv Jensen om en orientering fra byråets administrerende direktør, Christine Meyer, melder NRK.

Flere har reagert på nyheten om at færre forskere skal satse mer på internasjonal publisering og frykter at endringene vil rokke ved produksjonen av viktig samfunnsforskning.

SSB-DIREKTØR: Christine Meyer.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

– Jeg har registrert at det er bekymring fra flere hold for endringene som gjøres i SSBs forskningsavdeling, og vil derfor invitere SSBs administrerende direktør til å orientere om situasjonen, sier Siv Jensen til NTB.

– Som øverste leder for etaten er jeg opptatt av at SSB skal fortsette å levere sine viktige bidrag til departementet, til regjeringen, til Stortinget, til partene i arbeidslivet, og til samfunnet generelt, legger hun til.

Jensen sier det naturlig at hun blir orientert om prosessen med omorganisering, hva som har skjedd og hva som er planene fremover.

Arbeiderpartiets nestleder og finanspolitisk talsmann, Trond Giske, sier til NRK at han frykter dreiningen av et mer internasjonalt rettet SSB vil bety mindre anvendt forskning på norske forhold.

– Det å ha hatt de gode statistiske analysene fra SSB, som ikke nødvendigvis har vært banebrytende, har gitt oss en anvendt bruk av de tallene og analysene som finnes som har vært uvurderlige, sier Giske.

Hold deg oppdatert på siste nytt: Last ned minE24 i App Store eller Google Play og få varslinger.

Les også

SSB: Arbeidsledigheten faller videre til 4,1 prosent