Oppgraderer Røkke

Meglerhuset Carnegie venter sterke resultattall fra Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Kværner og oppgraderer sitt syn på aksjen.

Publisert:

Carnegie venter at de gode tidene med høyt ordreinntak skal fortsetter i Aker Kværner AKVER , og oppgradere sitt syn på aksjen til "outperform" fra "nøytral" i et analysenotat datert mandag.

"I andre kvartal er ordre verdt åtte millliarder kroner annonsert, noe som vi tror vil føre til et ordreinntak på nesten 15 milliarder kroner", heter det i analysen.

Tror på 40 prosent oppgang

Meglerhuset venter at selskapet vil legge frem et EBITDA-resultat (driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger) på 718 millioner kroner i andre kvartal i år, mot 441 millioner kroner for samme periode ifjor.

Dette tilsvarer en forventet forbedring på 38,6 prosent.

"Vi har oppjustert våre 2007-2008-estimater med rundt 20 prosent, og har oppgradert ratingen vår til "outperform. Vi ser et oppsidepotensial i aksjeprisen på mellom 700 og 750 kroner, og flere katalysatorer for revalueringer fremover", heter det.

Nok en kontrakt

Mandag melder selskapet om nok en kontrakt. Denne gangen skal selskapet bygge stigerør for Frigstad Discoverer Invest til en verdi på omtrent 44 millioner dollar, ifølge en pressemelding.

Akver Kværner-aksjen omsettes for 552,5 kroner i 11.00-tiden mandag. Selskapet legger frem sine kvartalstall torsdag denne uken.

Publisert:

Her kan du lese mer om