Ba om soningsintervju

Midt i e-post utvekslingen mellom Aker og TV 2 om den angivelige avlyttingen av Odin ba TV 2-reporteren om et intervju med Kjell Inge Røkke om soningen av korrupsjonsdommen.

  • Johann D. Sundberg
Publisert:

Kjell Inge Røkke og Aker har sendt kopi av e-postutvekslingen med TV 2 i forkant av TV-innslaget 3. september som vedlegg til klagen av innslaget til PFU.

Les også: Klager TV 2 inn for PFU

E-postutvekslingen opphører, hvis Aker har vedlagt alle, 24. august, etter at politiet har fortalt TV 2 at de fjernet avsnittet i den hemmelige rapporten som viste til beskyldninger om at Aker og Røkke skulle ha drevet ulovlig avlytting.

Anså seg ferdig

Dagen før skriver Drangeid til TV 2-journalist Jens Christian Nørve at han anser seg ferdig med saken og gir inntrykk av at han ikke venter seg noe innslag i nyhetene.

Mailen blir besvart med at det ikke blir noen sak den kvelden, men Nørve benytter anledningen til å ta opp en annen sak.

"Vil Kjell Inge Røkke gi noen kommentarer eller intervju i forbindelse med at han skal inn å sone? Jeg er i så fall interessert," skriver Nørve som nå er blitt på fornavn med Akers informasjonsdirektør.

Fikk avslag

Nørve får avslag fra Drangeid som benytter anledning til å takke Nørve. Hadde ikke han gjort Aker oppmerksom på saken "ville de grunnløse beskyldningene blitt liggende for evigheten i Politiets arkiver."

Ifølge Aker og Kjell Inge Røkkes klage til PFU hørte de ikke mer fra TV 2 etter dette.

De ble først gjort oppmerksom på at det ville komme et innslag på ettermiddagen 3. september.

- Varslet av politiet

"Den 3. september 2007 kl 17.24 ble kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker ringt opp av informasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i politiet. Sagedal fortalte at TV2 samme kveld ville komme med et innslag. Sagedal visste imidlertid ikke noe om vinklingen eller hva som konkret ville vises. Aker fikk ingen henvendelse eller varsel om innslaget fra TV 2. Heller ikke Odin ble informert av TV 2 om innslaget," heter det i klagen.

5. september sendte Aker et brev til TV 2 der de bad om at kanalen beklaget innslaget. De fikk nei. Dermed har Aker nå klaget TV 2 inn for PFU.

Klikk deg inn og les e-postutvekslingen mellom TV 2 og Aker, Akers brev til TV 2 og TV 2s svar til Aker her.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker

Flere artikler

  1. Klager TV 2 inn for PFU

  2. Frikjenner Røkke

  3. - Røkke har ingenting å klage på

  4. Røkke knuser TV2

  5. Krever opprydning