VALGKOMITEENS INNSTILLING: Rennemo ny styreleder i StatoilHydro

Svein Rennemo er innstilt som ny styreleder i StatoilHydro.

Bendiksby, Terje
  • Jo Andre Aakvik
  • Sindre Heyerdahl
Publisert:,

Det opplyser StatoilHydro

OSE

STL

i en pressemelding onsdag ettermiddag.

- Svein Rennemo er innstilt som ny styreleder i StatoilHydro fordi han har den rette bakgrunn og kvalifikasjoner, sier Folketrygdfondets Olaug Svarva til E24.

Svarva er leder av valgkomiteen og bedriftsforsamlingen i StatoilHydro.

- Rennemo har internasjonal erfaring, industriell kunnskap om oljesektoren, bred operasjonell erfaring. Dessuten nyter han en stor tillit i aksjemarkedet og i samfunnet forøvrig, sier Svarva til E24.

- Var ikke fungerende styreleder Marit Arnstad også aktuell?

- Jeg vil ikke kommentere selve prosessen. Men vi har fått innspill fra alle relevante parter, og valget falt til slutt på Rennemo.

- Veldig glad

Svein Rennemo er i dag styremedlem i StatoilHydro, men har sitt hovedvirke som konsernsjef i PGS.

- Jeg er veldig glad for innstillingen, og setter stor pris på muligheten til å jobbe med et slikt spennende selskap, sier Rennemo til E24.

- Er det problemer knyttet til at du kommer fra oljeserviceselskapet PGS

OSE

PGS

, og nå blir styreleder i oljekjempen StatoilHydro?

- Jeg tror vi kan håndtere det på en god måte. Vi skal være meget nøye med å unngå habilitetskonflikter, sier Rennemo.

Konsernsjef

Rennemo slutter som konsernsjef i Petroleum Geo-Services ASA (PGS) 1. april, og tiltrer av habilitetsårsaker ikke styret i StatoilHydro før etter sin avgang i oljeserviceleverandøren.

Marit Arnstad har fungert som konstituert styreleder siden 4. oktober, da Eivind Reiten trakk seg.

"- Svein Rennemo har lang og bred erfaring som internasjonal industrileder og nyter stor tillit. Hans bakgrunn fra lederstillinger og styreverv i en rekke bedrifter i og utenfor Norge har gitt Rennemo dyp innsikt i energimarkedene, den globale olje- og gassvirksomheten og internasjonalt finans- og næringsliv. Valgkomiteen mener Rennemo med sin brede kunnskap og erfaring vil kunne bidra meget godt til videre utvikling av StatoilHydro, sier valgkomiteens leder", sier Olaug Svarva.

Turbulens

Etter fusjonen med Hydro, var Eivind Reiten tiltenkt som styreleder i oljekonsernet. Reiten fikk dog en svært kort periode.

Etter avsløringene om at StatoilHydros prosjekter i Libya kunne være heftet med korrupsjon, var det umulig for Reiten og fortsette som styreformann i StatoilHydro.

I kjølvannet av avsløringene måtte StatoilHydro sette ned et eget granskingsutvalg for å gå gjennom saken, som opprinnelig hadde sitt utspring i Hydro.

Reitens rolle som både øverste sjef i Hydro og styreleder i StatoilHydro, gjorde det umulig for ham og fortsette.

Det nye styret

Styret i StatoilHydro vil etter valget bestå av Svein Rennemo (leder), Marit Arnstad (nestleder), Elisabeth Grieg, Grace Reksten Skaugen, Kjell Bjørndalen, Roy Franklin og Kurt Anker Nielsen som aksjonærvalgte styremedlemmer og Lill-Heidi Bakkerud, Claus Clausen og Morten Svaan som ansattevalgte styremedlemmer.

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler

  1. StatoilHydro vil slippe ut mer CO2

  2. Helge Lund godtar ikke munnkurv

  3. Lund spår lavere oljepris

  4. Annonsørinnhold

  5. - Uheldig for StatoilHydros omdømme

  6. - Trist å se på Oljefondet