– Spart formuesskatt vil skape arbeidsplasser

Mesteparten av det som spares i formuesskatt, vil gå til produktiv virksomhet, mener Høyre-leder Erna Solberg.

HØYRE-VRIDD: Jan Tore Sanner og Erna Solberg.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Mye av det vil stå i bedriftene og brukes til å videreutvikle dem. Noe av det kommer til å bidra til at du får mer forskning og utvikling, og noe vil bli investert i nye bedrifter og arbeidsplasser. Vi er opptatt av at disse pengene vil bli brukt på positive tiltak som kommer til å bidra til at arbeidsplassene i Norge blir bedre ivaretatt, sier Høyre-lederen.

LES OGSÅ: 32 milliardærer får minst 461 millioner i skattelette av Erna

Skjønner sammenhengen

Lørdag deltok hun på årsmøtet i sitt lokale partilag i Bergen etter en travel uke der hun blant annet la fram forslaget til sterk reduksjon i formuesskatten.

Da hun innledet på møtet, kom Erna Solberg inn på mottakelsen som forslaget har fått.

Hun sa at de mest tabloide osloavisene bare har vært opptatt av at det vil gi skattelettelser til de rike. Region- og lokalavisene har derimot pekt på betydningen dette har for arbeidsplassene.

– Jeg tror mange rundt om i landet som sitter nærmere verdiskapningen, skjønner hva dette dreier seg om, sier Høyre-lederen.

LES OGSÅ: Få tapper bedriften for å betale formuesskatt

Satse på private

Erna Solberg framholdt at det er forskjell på Høyre og Arbeiderpartiet på en rekke viktige områder som vil stå sentralt i valgkampen.

Hun kritiserte regjeringen for lavt tempo i utbygging av veier og kollektivtransport og lovet at hvis Høyre kommer i regjering, vil partiet blant annet satse på mer samarbeid med private. Også i helsevesenet ser Høyre for seg større privat deltakelse, ikke minst i rusomsorgen.

Erna Solberg sa at skole, utdanning og forskning fortsatt vil være høyt prioritert for Høyre.

– Det er langt igjen før vi mener skolen og utdanningsresultatene er der de skal være, sa hun.

LES OGSÅ: - Fordelingseffekten er helt forferdelig

LES OGSÅ: Dette er Høyres skatteløsning

«Tilbakelent»

Erna Solberg pekte på at Norge har gjort seg sårbart ved at vi er så avhengige av oljevirksomheten. Arbeiderpartiet vil ikke snakke om dette, sa hun og beskyldte partiet for å ha en «tilbakelent» holdning til de utfordringene Norge står overfor utenom oljevirksomheten.

– Hver gang vi snakker om det, lener Arbeiderpartiet seg tilbake og sier: Se hvor fint det går. Når vi peker på at Norge er det dyreste landet i Europa å produsere i ved siden av Sveits eller at vi er det landet som har mest utfordringer på forskning og utvikling, sier de at vi «snakker Norge ned», sa Solberg.

– Vi må få flere levedyktige bedrifter i andre distrikter som kan leve også etter oljevirksomheten. Det er en utfordring for oss at så mye ligger i skyggen og går ned, sa Høyrelederen.

LES OGSÅ: Perspektivmeldingen:- Det snur i 2025

LES OGSÅ: Sentralbanksjefen: Vi vet at sjokket kommer

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Fordelingseffekten erhelt forferdelig

  2. Betalt innhold

    Erna Solberg: Vi må være ærlige. Høyre vil ikke fjerne hele formuesskatten.

  3. Splittet om delvisfjerning av formuesskatten

  4. Solberg vil ikke gi opp kampen mot formuesskatten

  5. - Formuesskatten bør fjernes helt