Ap-topp ber partiet støtte sentrumsregjering

Arbeiderpartiet bør støtte en regjering bestående av de tre sentrumspartiene, mener Fredrik Mellem, lederen for Oslo Arbeidersamfunn.

VIL HOLDE HØYRE UTE: Fredrik Mellem mener Arbeiderpartiet bør gi fødselshjelp til en sentrumsregjering.
  • NTB
Publisert: Publisert:

De første sonderingene som er ment å skulle lede fram til regjeringsforhandlinger mellom de fire borgerlige partiene, starter mandag.

Les også: De borgerlige klare for de tøffeste samtalene

Men Fredrik Mellem mener Arbeiderpartiet må tilby Venstre og Kristelig Folkeparti et alternativ til en regjering med Fremskrittspartiet og Høyre, skriver Vårt Land og Klassekampen.

Løsningen må være en Ap-støttet regjering bestående av Senterpartiet, Venstre og KrF, sier han.

– Sentrumspartiene bør få en klar beskjed om at de har et reelt alternativ til å la seg presse for langt av Høyre og Frp, sier Mellem.

– Med en sentrumsregjering så vil vi få en hånd på rattet. Jens Stoltenberg har gitt en skriftlig garanti før valget om at han ikke skal bidra til at Frp kommer i regjering. Det åpner for å bidra til en sentrumsregjering, og sentrumspartiene må få tydelig beskjed, mener Mellem.

Han understreker at en slik mindretallsregjering, med bare 29 mandater på Stortinget, ville vært nødt til å søke flertall sammen med ulike partier fra sak til sak. Og Ap burde si nei til oljeboring i nord, mener han.

– For å gjøre dette til en reell nødutgang for sentrumspartiene bør Ap blant annet forplikte seg til å avstå fra å stemme for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Han ønsker samtidig at et krav fra Arbeiderpartiet bør være et vern om sykelønnsordningen.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. KrFs fylkesledere tror på seier i oljestriden

  2. - Med Ap kan man aldri ta noe for gitt når det gjelder å gå av

  3. Dette kan bli utfallet av budsjettkrisen

  4. Ap-topp inviterer Venstreog KrF til samarbeid

  5. - Alle må få merut av å sitte i regjering