- Skal ned 10-15 prosent

Investeringsdirektør Jarl Ulvin mener Oslo Børs trolig skal ned 10-15 prosent. - En korreksjon etter en utrolig oppgang, sier han.

Publisert:

- Om det er begynnelsen på det fallet vi ser nå, vet vi ikke, men vi tror børsen skal ned så mye de neste 3-6 månedene, sier investeringsdirektør Jarl Ulvin i Odin Fondene til Næringsliv24.

- Det er kun snakk om en korreksjon etter en utrolig oppgang på Oslo Børs. Det er to forhold som påvirker utviklingen på Oslo Børs: Det er de internasjonale børser og oljeprisen.

Han mener pengestrømmen inn i emisjoner den siste tiden er en viktig årsak til børsfallet vi nå opplever. Men noen langvarig nedtur, tror han ikke på.

- Så lenge oljeprisen er høy og det går greit internasjonalt, vil det ikke gå dårlig på Oslo Børs. Det betyr at det ikke er noe vedvarende fall vi ser, men en kraftig korreksjon.

- Kan bli som i oktober

Også aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB NOR Markets mener det er fallet i oljeprisene som trekker børsen ned etter en lang og kraftig oppgang.

- Tror du på en korreksjon nå?

- Jeg tror ikke det. Men det er ikke godt å si. Rapporteringene fra selskapene i første kvartal både i statene og Norge var overbevisende gode, oljeprisen er høy og økonomien går så det griner. Men markedet har gått mye, og hvis folk blir nervøse skal det ikke mye til for å gå inn i en korreksjon som vi så i oktober. Det var ti femten prosent veldig raskt og det gikk raskt tilbake, sier han til Næringsliv24.

Publisert: