Fredriksens kone er død

Rederen John Fredriksen mistet sin kone i går.

NYTT FRA JOHN: Skipsreder John Fredriksen er aktiv for tiden.
  • Tor Øyvind Andersen
Publisert:

Det melder seher.no, som skriver at Se og Hør fikk bekreftet av Fredriksens sekretær torsdag ettermiddag at Inger Astrup Fredriksen har gått bort.

Venner og ansatte ved skipsrederens hovedkontor er varslet om dødsfallet.

Kona til Norges rikeste mann ble rammet av kreft i 1998 og har i lengre tid vært svært syk.

"Umenneskelig bratt motbakke"

Sykdommen gikk hardt inn på John Fredriksen som omtalte det som en "umenneskelig bratt motbakke" i et intervju med VG i 2004.

- Hun har vært inn og ut av sykehus i store deler av verden. Vi kan ikke planlegge noe, men tar alt på sparket, en dag av gangen. Det er viktig å innstille seg på at sånn skal det være. Men det preger meg, du får fokus på viktigere ting i livet, sa Norges rikeste mann til VG.

Inger Astrup Fredriksen ble 56 år gammel. Hun var utdannet tannlege. Sammen med John Fredriksen fikk hun tvillingdøtrene Kathrine og Cecilie (23).

Selv sa Inger Astrup Fredriksen dette til VG i 2004:

- Jeg legger meg ikke ned og gråter, det hjelper lite. Jeg har lært å leve med sykdommen. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har en god livskvalitet, selv om jeg har en alvorlig sykdom. Alternativet er jo dårligere...

John Fredriksen har i flere år donert store summer til medisinsk forskning på både Radiumshospitalet og Rikshospitalet. Det har bidratt til hjerteforskning, stamcelleforskning og utdannelsesreiser for leger og sykepleiere, skriver seher.no.

Norges rikeste

John Fredriksen har bygget seg opp til å bli Norges rikeste mann helt fra bunnen av. Han har store eierinteresser blant annet innen shipping, rigg og lakseoppdrett, og formuen er på over 40 milliarder kroner.

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Cecilie Astrup Fredriksen har blitt mor

  2. Fredriksen tar enda et jafs av Oslos indrefilet

  3. Fredriksens formidable formuesøkning

  4. Slik ble Marianne (35) hans nye kjæreste

  5. Spetalen: - Ikke spesielt at de skiller lag