TERRA-SKANDALEN: Vekker internasjonal oppsikt

Flere store, internasjonale nyhetsnettsteder dekker i dag Terra-skandalen.

  • Christine Jensen
Publisert:

Etter at det onsdag morgen ble kjent at Kredittilsynet trekker tilbake Terra Securities' konsesjoner, har nyheter om selskapet herjet på toppen av alle de største norske nettavisene.

Men Terra-skandalen får også god dekning internasjonalt. Her er noen store aviser som er oppdatert på norsk næringsliv:

CNN

CNN Money har en sak fra Dow Jones Newswire med overskriften: "Norway's Terra Securities To File For Bankruptcy". Artikkelen åpner slik "Det kriserammede norske selskapet Terra Securities, investeringsdelen av Terra Gruppen AS, sier onsdag at det vil be om å begjære konkurs etter at landets kredittilsyn trakk tilbake selskapets bevilling".

Les hele CNN-saken her

International Herald Tribune

Den anerkjente avisen International Herald Tribune dekker også Terra-skandalen onsdag. I en artikkel skrevet av nyhetsbyrået AP, beskrives konkursen med denne overskriften: "Norwegian investment house Terra Securities declares bankruptcy".

Nyhetsbyrået, som var tilstede i Oslo, skriver blant annet at "Fire små kommuner nord i Norge har kommet i konflikt med Terra over tap, og mener meglerne ikke informerte dem om den høye risikoen på investeringen av 451 millioner kroner gjennom den amerikanske finansgiganten Citibank."

Les hele Herald-saken her

The Guardian

Britiske Guardian Unlimited er også oppdatert på Terra-skandalens siste nytt. Ved hjelp av nyhetsbyrået Reuters, har de publisert en artikkel med tittelen "Norway brokerage Terra shut by U.S. investment row".

"Terra Securities' kunngjøring om at de vil avslutte sin virksomhet og begjære seg konkurs, kom etter en advarsel fra Norges kredittilsynsmyndigheter tirsdag om at meglerforetakets konsesjon kunne bli tilbakekalt", skriver de.

Les hele Guardian-saken her

Hemscott

Finansnettstedet Hemscott.com er også godt oppdatert. Overskriften ser slik ut: "Terra Securities closed, group CEO resigns over township US investments dispute". Thompson Financial har dekket saken for Hemscott fra Oslo, og skriver blant annet at "konsernsjefen har gått av, grunnet en pågående tvist om salget av amerikanske investeringer med stor risiko til fire norske kommuner."

Les hele Hemscott-saken her

Financial Times

Også før dagens nyhet og siste utvikling i saken, ble Terra-skandalen dekket i internasjonale medier.

Financial Times hadde denne overskriften i går: "Norwegian bank covers losses".

Les hele Financial Times-saken her

FinAlternatives

FinAlternatives.com er et nettsted som er spesielt gode på hedgefond. De klinket 26. november til med en av de mest tabloide Terra-overskriftene i internasjonale medier når de skrev "Hedge Fund Scandal Rocks Norway".

Les hele FinAlternatives-saken her

Publisert:

Flere artikler

  1. Terra Securities konkurs

  2. Retter krav mot sparebankene

  3. - Kommunene taper 350 mill.

  4. Dette er Terra-skandalen

  5. - Terra-Gruppen kan holdes ansvarlig