Norske Skog fortsetter børsraset

Etter Spetalen og Stordalens dumping faller kursen ytterligere mandag.

GOD TIMING TROSS ALT: Til tross for milliontap på Norske Skog-investeringen kan det vise seg at Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen kjenner papirprodusentenes skjebne bedre enn noen.
  • Jakob Schultz
Publisert:

Norske Skog-kursen

OSE

NSG

faller 6,3 prosent og handles mandag til 10,9 kroner.

Union-trioen Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik solgte fredag sin post til 11,5 kroner, en rabatt på 12 prosent fra torsdagens kurser.

Les mer:

Kan ha solgt på bunn

Ikke alle er enige at Spetalen og Stordalen har tatt en klok avgjørelse.

Norske Skog-analytiker Per Haagensen i meglerhuset Fondsfinans sa fredag at Unionen kan ha solgt seg ut nær bunnen. Han har en kjøpsanbefaling på Norske Skog og et kursmål på 20 kroner og mener vi har sett det verste av etterspørselsfallet etter selskapets produkter.

- Avispapiretterspørselen i Europa er ned cirka 20 prosent hittil i år. I takt med en sterkere økonomi forventer jeg at vi etterhvert kommer tilbake til trend nedgang på 3 - 5 prosent per år, sier Haagensen til E24.

Les mer:

Han ser to triggere for kursoppgang.

- Katalysatorer for Norske Skog-aksjen nå er etterspørselstall som vil vise at annonsemarkedet hjelper volumet i riktig retning. Dessuten vil industrien fortsette å kutte kapasiteten. Det vil skaffe store operatører som Norske Skog "pricing power" (makt overfor markedet og kunder til å bestemme prisnivået) og det vil på sikt forbedre kontantstrømmen, sier analytikeren.

Les også:

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norske Skog

Flere artikler

  1. Ser fortsatt nedside i Norske Skog

  2. Ville selge i Australia

  3. Årsverste for Norske Skog

  4. Spår dobling i Norske Skog

  5. Stordalen og Spetalen dumper Norske Skog