Økonomien i Norsk Tipping skremmer de frivillige

Regjeringen kutter i alt 225 millioner til frivillighet og kultur gjennom Norsk Tipping.

Publisert: Publisert:

Røde Kors alene får 16 millioner kroner mindre til frivillighet.

– Signalene om kutt gjør det ikke enkelt å styrke våre humanitære aktiviteter, sier president i Røde Kors, Sven Mollekleiv.

Kuttene skjer gjennom regjeringens nedjusteringer av overskudd på spillemidler fra Norsk Tipping.

Han får massiv støtte fra generalsekretæren i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner, Martin Østerdal. Han sier det kan bli dramatisk for fritidstilbudet for barn og unge. Østerdal føler at han står på venteliste.

– Svarene vi får fra Kulturdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet minner om en telefonsvarer som sier: «Din samtale er viktig for oss. Vennligst vent», sier Østerdal.

Også Mollekleiv er skuffet og mener det i fremtiden blir mer behov for frivillig arbeid, ikke mindre. Han sier statsbudsjettet heller ikke legger opp til en økning i overføringene til den frivillige redningstjenesten.

Røde Kors Hjelpekorps har over tusen aksjoner hvert år. For å sikre at vi fortsatt kan rykke ut hver gang noen trenger oss hadde vi håpet at regjeringen forsto hvor viktig den frivillige redningstjenesten er og heller økt bevilgningene, sier Mollekleiv.

Presidenten i Røde Kors ser imidlertid ett positivt trekk i budsjettet. Det er lagt inn 7 millioner kroner ekstra til å finansiere frivillig innsats i omsorgsarbeid.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no