Folk flest tror ikke på økonomisk bedring

Nordmenn har fortsatt labre forventninger til norsk økonomi i tiden fremover, men mange har håp for at de selv går bedre tider i møte.

HAR TRUA: Nordmenn har håp for sin egen økonomi i tiden framover.

Aleksander Andersen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Det viser Finans Norges forventningsbarometer for 3. kvartal, foretatt mellom 27. juli og 1. august. Barometeret viser forventningene norske husholdninger har til sin egen og landets økonomi.

Lav rente gir optimisme

– 3. kvartalstallene indikerer at husholdningene som ikke er rammet av permitteringer og oppsigelser i kjølvannet av koronakrisen, føler at de har god kontroll på egen økonomi, sier Finans Norges administrerende direktør Idar Kreutzer i en pressemelding.

– Renten har falt kraftig, og Norges Bank anslår et svært lavt rentenivå lenge. Dette ser ut til å slå direkte ut i folkets opplevelse av egen økonomi, sier han.

Vil pusse opp

Finans Norge knytter også funnene til at tiltakene mot koronapandemien i stor grad har lyktes i å slå ned smittespredningen, og at Norge den siste tiden har opplevd en gradvis økonomisk gjenåpning.

Hovedorganisasjonen understreker likevel at funnene er basert på informasjon samlet inn før siste tids smitteoppblussing. For å få bukt med denne, innførte regjeringen 12. august nye innstramninger.

Men smitteverntiltakene er fortsatt tydelig reflektert i indikatorene. Blant annet har folk mindre ønske om å bruke mindre penger på bil og reise, og mer penger på oppussing.

– Når man er mye hjemme, ser man antakelig også behovene for å pusse opp. Og selv om vi har vært gjennom en sommer der mange har reist rundt i Norge, Innser nok de fleste av oss at vi kommer til å bli mer stasjonære på hjemmekontoret også denne høsten, sier Idar Kreutzer.

Her kan du lese mer om

 1. Finans Norge
 2. Forventningsbarometeret
 3. Økonomi
 4. Folk
 5. Hjemmekontor
 6. Oppussing
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Finans Norge-direktør melder seg ut av Norske Selskab etter likestillingskonflikt

 2. Lanserer «månedens viktigste tall» på norsk: – Antagelig er tallene enda dystrere nå

 3. Markant shoppefall i august etter fire måneder med solid vekst

 4. Annonsørinnhold

 5. Sterk shoppevekst i juni

 6. Norsk økonomi mindre rammet enn andre tross «dobbeltsjokk»