Resultatvarsel fra Synnøve

Synnøve Finden er blitt en dårlig betaler.

Publisert:

Tine-utfordreren Synnøve Finden

OSE

SFM

ligner stadig mer på en svett ost.

Torsdag sendte Synnøve-styret, som tidligere i år sparket gründeren Dag Swanström fra toppjobben i selskapet, ut varsel om dårlige resultater enn ventet i årets tre siste måneder.

Synnøve Finden har ikke gjort opp forfalt gjeld på 80 millioner kroner, og driftsresultatet i årets tre siste måneder ventes nå å bli på minus 30 millioner kroner. Av dette er 20 millioner engangskostnader.

- Det er noen utfordringer. Det er både kortsiktig gjeld som er forfalt og det er en høy gjeld i selskapet totalt sett. Samtidig er det mange som kjøper Synnøve-ost. Det er positivt, sier styreleder Erik Gjellestad til E24.

Nå har han ansatt Torbjørn Graarud (53) som ny Swanströms etterfølger. Les også:

Selger lunsj

Mens gjelden står ubetalt og rentene løper, venter Synnøve Finden på at Konkurransetilsynet skal godkjenne salget av aksjene i selskapet Nordic Lunch til Bama-gruppen for 107 millioner kroner.

Konkurransetilsynet har frist til slutten av januar.

Pengene som kommer inn, går til å betale gjeld.

- Det vil bedre situasjonen vesentlig, sier Gjellestad.

- Hvordan står det til med likviditeten nå, da?

- Vi kjøper melk og produserer ost.

Særlig mer konkret ønsker ikke styrelederen å være.

Vil hente penger

Nå vil han og resten av styret få gjennomført en ekstern gjennomgang av Synnøves finanser.

"Formålet er blant annet å gjennomgå resultat- og likviditetsutviklingen i selskapet, samt å gi styret et tilfredsstillende grunnlag for å vurdere selskapets fremtidige kapitalbehov", heter det i resultatvarselet.

Men ikke alle Synnøves eiere liker tanken på at selskapet må skrive ut nye aksjer for å hente mer penger. Onsdag i forrige uke greide gründer Swanström og hans støttespillere å stoppe et forslag om å gi styret fullmakt til å hente penger på denne måten.

Les:

Kraftig kursfall

Aksjen raser på Oslo Børs: Etter tyve minutters handel og en omsetning på drøye 500 000 kroner er Synnøve Finden blitt nesten ti prosent mindre verdt.

Følg Synnøve Finden på Børs24

Publisert: