Klessalget faller

Hennes & Mauritz opplever skuffende salgstall fra juni.

Publisert: Publisert:

Den svenske klesskjeden Hennes & Mauritz (H&M) opplevde et fall på 5 prosent i butikksalget i juni i år i forhold til sammed måned i fjor. Nedgangen gjelder naturlig nok etablerte butikker som har vært i kjeden i mer enn ett år.

Analytikerne hadde ventet et fall på kun 1,7 prosent.

H&M er en av verdens største kleskjeder med 1.800 butikker i over 30 land.

Den totale omsetningen for klesgiganten steg med 4 prosent i forhold til i fjor, men også det skuffet analytikerne som hadde ventet en vekst på 8,3 prosent.

- Skarp konkurranse

- Dette er svært skuffende tall for Juni. Det er tydelig at klesmarkedet fortsatt er svært tøft, at H&M har skarp konkurranse, og at prisene fortsetter å oppleve press i Juni, sier H&M-analytiker Søren Lontoft Hansen i Sydbank til Reuters.

Han håper på bedre tider.

- Jeg tror klesmarkedet vil bedre seg mot høsten, og er overbevist om at H&M vil tjene på dette, sier Sydbank.

H&M og Zara imponerer

Europas to største kleskjeder H&M og spanske Inditex (som eier Zara) har likevel gjort det langt bedre enn i nedgangstidene enn rivaler som Marks & Spencer og Next.

Dette skyldes H&M's og Next' fokus på lave kostnader, rimelig klær, store endringer i kolleksjonene og modellene og dynamiske organisasjoner med høy geografisk mobilitet.

I slutten av juni annonserte H&M et bedre andrekvartalsresultatet enn forventet, det til tross for at salget i mai falt mer enn 9 prosent.

Forrige måned inngikk kjeden en avtale med skodesigneren Jimmy Choo, den siste i rekken av profilerte designere som samarbeider med den svenske giganten.

Flere nyheter på E24

Publisert: