Sanner vil lokke unge til bygda med jobb

Flere arbeidsplasser og færre reguleringer er noe av det statsråd Jan Tore Sanner (H) håper skal lokke utflyttet unge tilbake til bygda.

PLAN KOMMER FREDAG: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner legger frem planen for hvordan politikerne skal få unge til å flytte til distriktene denne uken.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
Publisert:

I distriktsmeldingen som legges frem førstkommende fredag vil det komme signaler om hvordan by og land skal utvikles i årene som kommer, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i en sak gjengitt i Dagsavisen.

Satsing på arbeidsplasser i hele landet er viktigste poenget i meldingen, sier kommunalminister Sanner.

– En reell utfordring i en del distriktskommuner er at det blir færre yrkesaktive bak hver pensjonist, slik at du får en skeiv demografi. Ungdom som har reist ut for å studere flytter ikke tilbake. Det skaper over tid en stor utfordring for distriktskommuner, forklarer Sanner.

Les også

Aftenposten: Regjeringen vil flytte hundrevis av arbeidsplasser ut av Oslo

Han understreker at fredagens melding peker ut en retning og tar for seg de lange linjene, mens andre varslede meldinger – havmeldingen, reiselivsmeldingen og industrimeldingen – vil inneholde mer konkrete forslag om hvordan næringene kan forbedres.

– Vi gjennomfører også forenklinger av utmarksforvaltningen, som betyr mye for arbeidsplasser i distriktene, sier kommunalministeren. Fortsatt arbeid med forenkling skal også hjelpe byene og bygdesentrene, blant annet med tanke på boligbygging, sier han.

Les også

Her får du kjøpt småbruk til prisen av en liten Oslo-leilighet

Les også

Sogndal har bare 7.839 innbyggere, men Oslo-priser på boliger

Les også

Vil ha skattekutt på grunn av asylmottak