EU vil gi brexit-forhandlingene litt mer tid

EUs sjefforhandler Michel Barnier er villig til å la brexit-forhandlingene pågå fram til midten av november, noe som betyr en forlengelse på nesten en måned.

BREXIT: Storbritannia skal etter planen forlate EU 30. mars neste år. Her med landets brexitminister Domenic Raab (til venstre) og EUs sjefforhandler Michel Barnier.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Hvis vi tar i betraktning tiden som det britiske Parlamentet så vel som EU-parlamentet trenger for å ratifisere exit-avtalen, må vi være ferdige med forhandlingene innen midten av november. Det er mulig, sier Michel Barnier i et intervju med den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung søndag.

Storbritannia skal etter planen forlate EU 30. mars neste år, og i utgangspunktet har planen vært å få på plass en avtale før EU-toppmøtet 18- 19. oktober.

Les også

May: Storbritannia skal bli ledende investor i Afrika etter brexit

Barnier framholder at det ikke er tiden det skorter på.

– Vi trenger ikke mer tid. Vi trenger politiske beslutninger, sier han.

Forhandlingene står for tiden i stampe når det gjelder flere sentrale spørsmål, deriblant hvordan man skal kunne unngå en «hard grense» mellom EU-landet Irland og den britiske provinsen Nord-Irland.

Også når det gjelder partenes framtidige handelsforbindelser skal det være stor avstand. Som følge av den fastlåste situasjonen har begge parter begynt å antyde at forhandlingene kan forlenges.

Les også: Hemmelig britisk regjeringsdokument: 3,8 mill. EU-borgere får bli etter brexit

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. EU: Realistisk med brexit-avtale innen få uker

  2. EU sier nei til sentral del av britenes forslag

  3. Barnier håper på brexit-gjennombrudd neste uke

  4. Brexitsamtalene fortsetter i det stille

  5. Dette sier forhandleren er hovedpunktene i brexitavtalen