Hjemmekontor, stengte skoler og barnehager: – Det er en utfordring

Flere av landets største selskaper jobber nå for å legge til rette for at ansatte kan jobbe hjemmefra, og ta vare på barn som ikke får gått på skole og barnehage.

Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sigrid Moe
Publisert:

– Det er en utfordring for oss, slik det er for mange andre virksomheter. Vi gjør det vi kan for å sørge for god drift i alle våre butikker og virksomheten ellers, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen til E24.

I selskapet er det 1.834 dagligvarebutikker over hele landet, i tillegg til vareleveringsselskapet Asko.

Torsdag ble det klart at alle barnehager og skoler stenges, og det ble iverksatt ytterligere tiltak fra helsemyndighetene for å hindre smitte.

Tilpasser

For noen dager siden oppfordret myndighetene store bedrifter om å la alle som har mulighet jobbe hjemmefra. Dette påvirker naturligvis også driften i norske selskaper.

– Når skoler og barnehager nå stenger, vil det naturligvis føre til at foreldre må holde seg hjemme og ta vare på barna. Vi oppfordrer ansatte til å finne praktiske ordninger hjemme, slik at de kan ivareta en del av oppgavene sine, og inntil videre dekker DNB full lønn for ansatte som må være hjemme på grunn av dette, skriver kommunikasjonsdirektør Even Westerveld i DNB i en e-post til E24.

Les også

Regjeringen med drastiske corona-tiltak: - Usikkert hvor lenge flytrafikken i Europa vil være åpen

Søyland i Norgesgruppen forteller at det for dem blir lokale tilpasninger etter behovene i hvert enkelt tilfelle, men at de skal sørge for riktig bemanning i hver butikk.

– Vi har ingen generelle råd på dette i Norgesgruppen, fordi det vil variere. Vår viktigste oppgave nå er å sørge for at det er varer i butikkene, og at folk får den maten de trenger, sier Søyland.

Teknologi

Norgesgruppen sysselsetter 28.000 ansatte i egeneid virksomhet, og nærmere 41.000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes.

DNB, med over 10.000 ansatte, forteller at de allerede har bedt de ansatte som kan det, om å jobbe hjemmefra.

Westerveld forteller at de følger situasjonen tett, og har iverksatt planer og tiltak for å sikre at de viktigste funksjonene i banken drives som normalt.

– Det løser vi gjennom god bruk av teknologi, splittede team, ulike lokasjoner og gode smittetiltak i kontorlokalene våre, skriver Westerveld.

Les også

Coronaviruset: Advarer mot hamstring

Kallestad, Gorm / NTB scanpix
Les på E24+ (for abonnenter)

Slik kan Olsens krisegrep redde boliglånet ditt

– Kunder og samfunnet rundt oss er avhengig av at DNB er med å holde hjulene i gang i økonomien, og det er et ansvar vi tar på stort alvor, legger han til.

Telenor forteller at de allerede er i gang med planene for at skoler og barnehager stenges, slik at arbeidshverdagen til ansatte blir så enkel som mulig.

– Det vil blant annet innebære at man ser på hvordan man ytterligere kan tilrettelegge for ansatte med barn hjemme, samt se på løsninger for dem som har en jobb som i større grad krever fysisk tilstedeværelse på bestemte plasser, skriver informasjonssjef Tormod Sandstø til E24.

Mindre folk på Fornebu

Han forteller at de for to dager siden gikk ut med en melding til ansatte der de støttet Helsedirektoratets anbefaling om at de som kan ha hjemmekontor gjør det.

Selskapet mener at de med fleksible løsninger på plass legger godt til rette for at folk kan gjøre jobben sin også i tiden fremover.

– Det har vært merkbart mindre folk på Fornebu, men med fleksible løsninger er det «business as usual» for oss – selvsagt med noen endringer i måten vi arbeider på, forklarer Sandstø.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Norgesgruppen
 3. Coronaviruset
 4. DNB
 5. Arbeidsliv
 6. Telenor

Flere artikler

 1. Forsikringsselskap om avbestillinger: Følger UDs råd

 2. Betalt innhold

  Ansatt i coronarammet bedrift? Dette bør du vite

 3. Sjokktall i NHO-undersøkelse: 79 prosent av bedriftene kan permittere

 4. Annonsørinnhold

 5. Slik jobber partiene for å sikre din inntekt: Permitterte får full lønn i 15 dager

 6. Opposisjonspartiene vil ha tydeligere tiltak for selvstendig næringsdrivende