Dette skjer denne uken

I en påskeuke med delvis stengte aksjemarkeder, rettes blikket mot detaljhandelen her hjemme. Onsdag kommer svaret på om salget stiger igjen etter to måneder med nedgang.

TALLSLIPP: Onsdag kommer ukens eneste norske nøkkeltall når SSB slipper statistikk for detaljhandelen i februar.
Publisert: Publisert:

Etter noen måneder med en del større svingninger på aksjemarkedene, tar også børsene påskeferie denne uken, riktignok etter å ha holdt åpent i starten av uken.

På Oslo Børs foregår handelen som vanlig mandag og tirsdag, mens onsdagen bare blir halv handelsdag. Røddagene holder Børsen stengt.

Også utenfor landets grenser preger påsken åpningstidene, men ikke i like stor grad som her på bjerget. I Danmark er markedet stengt skjærtorsdag, mens det på Stockholmsbørsen kjøres halv dag.

De største markedene i Europa holder imidlertid åpent som vanlig, men holder dørene stengt langfredag. Også på Wall Street er det fredagsstengt.

Detaljhandel

Også på nøkkeltallsfronten senker påskefreden seg, med ett unntak her hjemme.

Onsdag morgen slipper SSB nye tall for detaljhandelen. Både i desember og januar falt nordmenns shoppelyst – i siste måned noe uventet.

Omsetningsvolumet falt med 0,4 prosent fra desember til januar, mens det fra november til desember falt med én prosent.

Handelsbanken Markets venter at trenden nå snur med en oppgang fra januar til februar på 0,7 prosent.

– Som vi har understreket noen ganger ble forbruket i november trukket opp av salgsaktivitet relatert til black friday, og den etterfølgende korreksjonen i desember var som ventet, skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Markets i en analyse.

– Når det er sagt, januar-tallene var en skuffelse, men når man ser gjennom volatiliteten, har forbruket en oppgang over de siste tre månedene. Vi fortsetter å tro på en moderat oppgang, støttet av solid sysselsettingsvekst og økte reallønninger, legger han til.

Les også

Rekordhøy kortbruk i desember

Les også

Grensehandelen skyter fart igjen

Les også

Valentine's Day gir millionløft for norske butikker

Publisert:

Her kan du lese mer om