Jensen gir ingen løfter om pensjon fra første krone

Pensjonsfloken om opptjening fra første krone som ikke ble løst i årets lønnsoppgjør, vil finansminister Siv Jensen (Frp) foreløpig ikke mene noe om.

LOVER INGENTING: Finansminister Siv Jensen.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Rigmor Aasrud utfordret Jensen på pensjonsrettigheter fra første lønnskrone, men fikk ikke napp i spørretimen i Stortinget onsdag.

Aasrud viste til at NHO, LO og YS ikke kom helt i mål på dette punktet da årets lønnsoppgjør i privat sektor ble landet i helgen.

Les også

Stadig flere unge sparer til pensjon

– Ikke alle pensjonsflokene er løst, og i spørsmålet om endringer i ordningen med obligatorisk tjenestepensjon er ballen spilt over til Stortinget og regjeringen, sa Aasrud.

I dag er det valgfritt om arbeidsgiver betaler inn pensjon for dem som tjener under 93.000 kroner. Det rammer unge, folk med små stillinger og lavtlønnede, anførte hun.

– Tjener du 400.000 kroner, så regnes pensjonsopptjeningen kun av 307.000 når det gjelder obligatorisk tjenestepensjon. Mener finansministeren at det er rettferdig? spurte Aasrud.

Jensen kunne ikke love noe.

– Dette er et spørsmål regjeringen ikke har tatt stilling til, men jeg har registrert at det var et viktig spørsmål fra arbeidstakersiden i forhandlingene. Jeg kan ikke svare mer nå enn at det må vi komme tilbake til fra regjeringens side, sa finansministeren.

Les også

Oljeprishopp ga skatteløft

Les også

– Er for godt betalte menn

Les også

Siv Jensen foreslår tre milliarder kroner i nye skattelettelser

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Siv Jensen
  2. Pensjon
  3. Lønn

Flere artikler

  1. Siv advarer mot lønnsbonanza

  2. Nytt Siv-svar om Andresens hytte: – Har ikke tenkt å si opp

  3. Regjeringen vil kutte ytterligere i eiendomsskatten

  4. Siv Jensens hytteleieavtale kan havne i kontrollkomiteen

  5. KrF-smell for Jensen - går imot endring av inflasjonsmålet