Rapport: Norge bidrar med 470.000 jobber i USA

Samtidig som utenriksminister Børge Brende besøker Washington, legger Norges ambassade fram en rapport om at Norge bidrar med 470.000 arbeidsplasser i USA.

TIL USA: Utenriksminister Børge Brende (H)
 • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge rapporten bidrar norske bedrifters tilstedeværelse i USA, disse bedriftenes eksport til USA og Oljefondets investeringer til nesten en halv million arbeidsplasser i landet.

Den norske ambassaden legger ifølge Stavanger Aftenblad ikke skjul på at tidspunktet for framleggelsen av rapporten er svært bra etter at USAs nye president Donald Trump har uttrykt sterk skepsis til frihandel og multilaterale handelsavtaler.

"I lys av den negative oppmerksomheten internasjonal handel har fått i USA den siste tiden, og den påtroppende administrasjonens fokus på å skape arbeidsplasser, kommer rapporten og budskapet svært beleilig", sier ambassaden.

Trump mener at multilaterale og regionale handelsavtaler koster USA arbeidsplasser. Han ønsker en mer proteksjonistisk politikk, som kan ramme Norge

Den norske ambassaden i Washingtonhåper å samle 120 kongressrepresentanter og andre representanter for amerikanske myndigheter når rapporten legges fram på et seminar i overgangen februar/mars. Brende besøker Washington fra 28. februar til 2. mars.

Rapporten er laget i samarbeid med Utenriksdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Innovasjon Norge, de norsk-amerikanske handelskamrene og det norsk-amerikanske rådet for forsvarsindustri.

Les også

Slår tilbake mot valutaangrep fra Trump

Les også

Trump varsler «en av de største militære opprustingene i amerikansk histore»

Les også

Kina danker ut USA som Tysklands største handelspartner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børge Brende
 2. USA
 3. Donald Trump
 4. Norge

Flere artikler

 1. Brende hyller Kinas holdning til handel og klima

 2. – Vi er veldig bekymret

 3. Iran bønnfalt Norge om hjelp uten hell – mener landet er offer for «medisinsk terrorisme»

 4. UD: USA har bekreftet at Norge foreløpig ikke slipper toll på stål og aluminium

 5. Betalt innhold

  Hevder Russland bryter folkeretten