Hermansen satser på møkk

Ble eier og styreleder i selskap som gjør gjødsel om til energi.

GODT FORHOLD TIL FRIDMAN: Tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen møtte i sin tid som Telenor-sjef Mikhail Fridman flere ganger. Hermansen husker Fridman som en ung og begavet forretningsmann.

Furulund Svein Erik
  • E24
Publisert:,

Tormod Hermansen har gått inn som eier og styreleder i Biowaz, et selskap som utvikler et anlegg som gjør gjødsel om til ren energi, skriver Finansavisen.

- Jeg pleier å si at da jeg sluttet i Telenor for vel seks år siden hadde jeg tid til å gjøre ting jeg ikke hadde gjort før. Jeg har blitt kontaktet av mange forskjellige gründere i ulike faser, og Biwaz takket jeg ja til for et par år siden. Fornybar energi er spennende og har et stort potensiale, sier Hermansen til avisen.

Ikea-prinsipp

Biowaz vil starte markedsføringen mot norske og svenske bønder til høsten. Anlegget kommer ifølge administrerende direktør Jens Måge ikke til å koste mer enn en John Deere-traktor.

- Konseptet følger et Ikea-prinsipp, hvor alt er standardisert slik at vi kan få til en volumproduksjon. Anlegget kommer flatpakket, og koster ikke mer enn en John Deere for an vanlig bonde, sier sdministrerende direktør Jens Måge til avisen.

Anlegget settes sammen av flere komponenter som produseres i Norge, Sverige, Tyskland og Kina.

Pilotprosjekt

Selskapet har allerede hatt et pilotprosjekt på samdriftsgården Vastveit hvor kumøkken ble omgjort til energi til strøm og oppvarming.

- Vi har fått testet ut teknologien i Halden, og selv om det har vært enkelte utfordringer underveis ser det lovende ut. Nå er vi i gang med å bygge pilotanlegg nummer to på skjetten utenfor Oslo, sier Måge til avisen.

Eiendomsinvestor Jan-Erik Warbo har også investert i selskapet.

Les flere nyheter på E24.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Hermansen refser Norges Bank

  2. - Bør prøve å bli enig med Fridman utenfor retten

  3. Trekker seg fra Store norske

  4. Annonsørinnhold

  5. LNS tar betenkningstid om Store Norske-kontrakten

  6. Hermansen siktet for korrupsjon