WALL STREET: Fall i oljeprisen trakk Wall Street i minus

De toneangivende indeksene endte i negativt territorium til tross for gode makrotall.

Publisert:

Overraskende gode forbrukstall og en høyesterettsdom som lar amerikanske tobakkselskaper unnslippe myndighetenes erstatningskrav til tross - optimismen fikk ikke festet grepet på investorene i løpet av mandagshandelen.

Etter flere visitter innom positivt og negativt territorium endte samtlige av de toneangivende indeksene i minus:

Størst er nedgangen for den brede Standard & Poor's-indeksen, som til slutt har falt 0,22 prosent til 1074 poeng. Nasdaq-indeksen har falt 0,13 prosent til 2221 poeng, mens Dow Jones-indeksen ved børsens stengetid lå omtrent flatt ned 0,06 prosent til 10138 poeng.

Energifall

De røde tallene kom etter at bekymringen for at den tropiske stormen Alex skal treffe Mexicogolfen og gi lavere oljetilførsel avtar. Dermed reduseres mye av fredagens oppgang i oljeprisen, da frykten for Alex' herjinger utløste et rally i oljeprisen.

Amerikansk lettolje (WTI) med leveranse i august har mandag falt over 1 prosent eller nærmere 0,9 dollar til 78 dollar fatet.

Utviklingen legger en demper på energiselskapene på Wall Street, som dermed setter oppturen til konsum- og tobakkrelaterte selskaper i skyggen.

Overraskende forbrukstall

Fersk forbrukerstatistikk trakk i positiv retning, da denne viser at forbruket steg mer enn ventet i mai.

Det amerikanske handelsdepartementet rapporterte at forbruket steg 0,2 prosent i mai etter nullvekst i april. På forhånd ventet analytikere som deltok i en Reuters-undersøkelse i snitt at veksten ville beløpe seg til det halve - 0,1 prosent.

- At det private forbruket har holdt seg i mai, til tross for urolige markeder, er et viktig signal som indikerer at det er noe mer styrke i den amerikanske økonomien enn mange har fryktet, sier meglersjef Christian Hansen i Norne Securities til E24.

Pierre Ellis, seniorøkonom ved Decision Economics i New York, er ikke like positiv.

- Det personlige forbruket er noe sterkere enn ventet, hvilket er godt å se. Men det går fortsatt veldig, veldig tregt, sier Ellis til Reuters.

Samtidig skaper det imidlertid bekymring at sparingen har skutt i været, og nådde det høyeste nivået på åtte måneder i mai, i takt med at inntektene har vokst raskere enn forbruket.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert: