GJEDREM TRUES MED «GROV UFORSTAND I TJENESTEN»: Har utsatt Gjedrem-anmeldelse

Fattighuset kvesser knivene før sentralbanksjefens rentebeslutning. Blir det flere rentehevinger vil de få fortgang i politanmeldelsen av Svein Gjedrem.

Johannessen, Sara
  • Sindre Heyerdahl
Publisert:,

Da sentralbanksjef Svein Gjedrem hevet renten i slutten av juni, ble Fattighuset på Grønland kraftig provosert. En anmeldelse av Gjedrem skulle leveres inn neste dag, sa fattighusets talsmann Ben Borgen til E24.

- Vi driver fortsatt og jobber med denne anmeldelsen. Det er en del formelt rundt dette som vi må være sikre på - blant annet om Gjedrem kan regnes som statstjenestemann, sier Borgen til E24 i dag.

Klokken 14.00 blir det klart om Norges Bank setter opp styringsrenten for 17. gang på rad.

Følg beslutningen på E24

Les også:

  • Gjedrem lar renten stå
  • Anmelder Gjedrem

- 100.000 arbeidsledige til jul

Fattighuset har ikke satt en advokat på saken, men mener at en statstjenestemann som "går inn for å ødelegge" norsk økonomi, er en opplagt kandidat for en politianmeldelse.

- Og dersom Gjedrem skulle våge å heve renten og føre Norge ut i krise i dag, skal vi få skikkelig fortgang i anmeldelsen. En ny heving vil ødelegge Norges økonomi, og gi oss 100.000 arbeidsledige innen jul, raser Borgen.

Borgen venter flere banktap, flere tvangssalg og konkurser i mange selskap i høst. Han frykter at mange nordmenn vil drives fra gård og grunn om renten nå blir høyere.

- De vil ikke klare å etablere seg, og vil aldri få fete kåker som Kristin Halvorsen og Svein Gjedrem. I stedet vil de måtte stille opp i matkø hos oss på Grønland, sier Borgen.

Les også:

- Ren bløff

Borgen karaktiserer regjeringens Soria Moria-løfter om å hjelpe de fattige som en "ren bløff".

- Det verste regjeringen har gjort er faktisk jorbruksoppgjøret. I stedet for å la staten ta regningen, veltet Halvorsen regningen over på forbrukerne. Nå har det ført til prisstigning, som igjen gir renteheving. Dette er en ond spiral skapt av Halvorsen, raser Borgen.

- Vil dere politianmelde henne også?

- Usikkert. Jeg håper velgerne gjør sitt i stortingsvalget.

Flere E24-nyheter

Flere artikler

  1. Økokrim: - En av de groveste sakene på lang tid

  2. Festen er over i jobbmarkedet

  3. - Psykologi kan bidra til salg

  4. Annonsørinnhold

  5. Stillehavet er i 2000

  6. - Siemens slår opp med Fujitsu