Beklager utgiftstabbe

Storbritannias finansminister har fått dekket utgifter han ikke hadde krav på.

Publisert:

Den britiske finansministeren Alistair Darling måtte mandag be om unnskyldning for å ha fått private utgifter dekket av det offentlige og lovte å betale pengene tilbake.

Darling er den siste britiske politikeren som er blitt tatt for å ha krevd offentlig dekning av private utgifter. Mange medlemmer av Parlamentet er allerede viklet inn i skandalen.

Darling sa han vil betale tilbake 350 pund (3.500 kroner) som han ikke skulle hatt fordi det ikke er lov å kreve utgifter for to eiendommer dekket samtidig.

Han sa han hadde gjort en feil, og at det ikke var meningen å prøve å tjene penger han ikke skulle hatt.

Darling står i fare for å miste jobben, og det spekuleres i om han blir skiftet ut som finansminister etter EU-valget torsdag, der Labour ventes å gjøre det dårlig.

Velgerne er rasende over at mange parlamentsmedlemmer har fått dekket utgifter som spenner fra leie av pornofilmer til rengjøring av svømmebasseng, samtidig som folk flest sliter som følge av finanskrisen.

Medlemmer av alle partier er involvert i skandalen, men meningsmålingene tyder på at velgerne lar vreden gå mest utover Labour.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert: