Michael Kors stengte dørene på Karl Johan etter ny smell

Tapte penger i Norge for andre år på rad – la ned sin siste frittstående butikk i landet.

Publisert:

Michael Kors i Norge har lagt frem årsregnskapet. Årsresultatet kom inn på minus 2,3 millioner kroner, en forverring fra minus 1,3 millioner.

Selskapet har såkalt avvikende regnskapsår, fra april 2018 til mars 2019. Michael Kors i Norge er eid av selskapet Capri Holdings, som er børsnotert i New York.

Og eieren ser ut til å ha tatt grep etter den negative trenden: Michael Kors har stengt dørene i Karl Johans gate, selskapets siste frittstående butikk i Norge.

Kuttene kommer etter at moteselskapet la ned en annen butikk i Stavanger i fjor, samme år som tallene begynte å vise underskudd. Etter nedleggelsen i Stavanger hadde Michael Kors bare én frittstående butikk igjen, i Oslos paradegate, som altså nå også er lagt ned.

Kutter

Den amerikanske designeren Michael Kors står bak selskapet.

Blender Agency har agenturet på Michael Kors i Norge.

Merket finnes fortsatt på ulike utsalgssteder, og det har avdelinger på enkelte kjøpesentre, som ved Steen & Strøm i Oslo.

Underskuddet i Norge kom i hovedsak grunnet en skattesmell. Resultatet før skatt endte faktisk så vidt i pluss på 750.000 kroner, en oppgang fra et underskudd på 1,7 millioner kroner.

Med nedleggelsene kommer kostnadskutt.

Etter at selskapet la ned Stavanger-butikken gikk lønnskostnadene ned med 1,5 millioner kroner i løpet av året – mens antall årsverk falt til fem fra ni, viser årsrapporten.

Michael Kors betalte samtidig rundt 28 millioner kroner for å kjøpe seg fri fra leiekontrakt på lokaler. Selskapet skrev også ned 11,4 millioner kroner i verdier i løpet av året.

Eieren ga støtte

Omsetningen økte med 30 millioner kroner i det siste regnskapsåret, ifølge selskapets ferske årsrapport.

Salget ser imidlertid ikke ut til å ha økt – salgsinntektene viser tvert imot en nedgang til 25,3 fra 27,7 millioner kroner.

Oppgangen i omsetningen kommer som følge av nær dobling i regnskapsposten «annen driftsinntekt», som har steget til 65,3 fra 33,2 millioner kroner.

«Annen driftsinntekt består av markedsstøtte fra morselskapet og beregnes på bakgrunn av selskapets salgsinntekter og driftskostnader», skriver selskapet i rapporten.

Publisert: