- Skrekkscenario med Frp utenfor regjering

Sentrale Høyre-politikere Aftenposten har snakket med, sier en blåblå regjering er det beste alternativet, siden Frp vil skape for mye trøbbel på utsiden.

TRENGER PLASS: En Siv Jensen utenfor en Høyre-ledet regjering kan vel krevende, mener flere Høyre-politikere, ifølge Aftenposten.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Dersom de rødgrønne mister makten, må Erna Solberg trolig velge å gå sammen med bare Frp, eller bare KrF og Venstre. Flere av partiets stortingsrepresentanter har allerede konkludert med at det første er det beste, ifølge avisa.

– Et surt og aggressivt Frp som føler seg utestengt, kan bli et mareritt for en ny regjering. Det er for alle formål best å ha Frp med på laget, sier en av dem.

Utad kommenterer partiledelsen bare den uttalte førsteprioriteringen om et firepartssamarbeid. Men på bakrommet diskuterer de sannsynligheten for at Høyre blir en del av en mindretallsregjering. Da mener flere det er lettere å først bli enig med Frp i regjering, og så forhandle med KrF og Venstre, enn omvendt.

De skal også frykte at et Frp på utsiden kan ta opp igjen konkurransen om å være største borgerlige parti. Stortingsrepresentant Lars Myraune fra Nord-Trøndelag bekrefter at det er viktigere for partiet å binde opp Frp i regjering enn de to andre partiene.

– Det kan fort bli en veldig tøff hverdag, sier han om det andre alternativet.

Et håp for mange i partiet er også å starte med en blåblå regjering, og få med Venstre og KrF for eksempel etter to år, skriver Aftenposten.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Venstre-veteraner advarer mot Frp

  2. Venstre åpen for en tredje vei til makt

  3. Nekter å gi én krone i skattelette til de rikeste

  4. SV tok til orde for å få Rødt med i byrådet i Oslo

  5. Færre enn 10 prosent av Høyre-tillitsvalgte vil ha blåblå regjering