Frp: – Uaktuelt å støtte ren Høyre-regjering

Frps fylkestopper nekter å være støtteparti for en regjering de ikke selv er en del av.

STØTTER IKKE HØYRE: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp mener hovmod står for fall, og støtter ikke en ren Høyre-regjering.
Publisert: Publisert:

Erna Solberg kan dermed ikke belage seg på støtte fra Siv Jensen og Frp hvis hun vil forsøke å danne regjering alene etter 2013, skriver Klassekampen.

– De må gjerne fortsette å leve i en drømmeverden, men det ligger bom fast at Frp ikke vil støtte en regjering vi ikke er del av. Det inkluderer en eventuell mindretallsregjering av Høyre, sier fylkesleder Christian Eikeland i Vest-Agder Frp.

I mandagens Klassekampen luftet flere Høyre-topper tanken på å gå i regjering alene etter valget i 2013. Det faller ikke i god jord hos Frps fylkestopper. Klassekampen har snakket med 12 av Frps 19 fylkesledere. Ingen av dem er lystige på å støtte en regjering de selv ikke deltar i.

– Det er fullstendig uaktuelt for oss å sitte som gissel for en regjering vi ikke selv deltar i, sier Frank Willy Djupvik i Sogn og Fjordane Frp.

– Hovmod står for fall. De har hatt noen gode målinger, men det er også alt. Det er ingen vits å starte på den måten der, sier Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp.

Publisert: