Kjerkol: Coronapass klart til bruk onsdag

En ny versjon av coronapasset er rett rundt hjørnet. Fra og med onsdag ettermiddag kan kommunene ta det i bruk, opplyser helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) forteller at en ny versjon av coronapasset er klar til bruk fra onsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tromsø er blant kommunene som har meldt interesse for å ta i bruk coronapasset, men innføringen ble utsatt på grunn av personvernutfordringer.

Nå er omsider en ny teknisk løsning på plass, opplyste helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på regjeringens coronapressekonferanse tirsdag.

– Den nasjonale, forenklede løsningen er klar klokken 14 onsdag. Det har vært en teknisk løsning klar til bruk nå, men så har man ønsket denne varianten, sa Kjerkol.

Hun understreker at coronapasset er ment som et alternativ til andre smitteverntiltak slik at kommuner med restriksjoner kan gjøre lettelser.

I store deler av Europa har coronapass bidratt til å unngå nasjonale nedstengninger. I en rekke land er coronapassene blitt en del av hverdagen ved at man skanner QR-koden på vei inn på kafeer, kinoer og arrangementer.

Ifølge Kjerkol må det mer lovarbeid til for at man i Norge skal kunne ta i bruk coronapasset på en like omfattende måte som i andre land.

– Det jobber regjeringen med, sa hun tirsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Ingvild Kjerkol
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Støre: Regjeringen innfører nye nasjonale tiltak

  2. Regjeringen holder pressekonferanse om coronasituasjonen i dag

  3. Kjerkol varsler nye nasjonale tiltak tirsdag

  4. Dette er de nye tiltakene

  5. Derfor blir det ikke munnbind-krav