Enoksen går av som forsvarsminister

Odd Roger Enoksen (Sp) opplyser at han vil gå av som forsvarsminister etter at det ble kjent at han på 2000-tallet hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne.

GÅR AV: Odd Roger Enoksen går av som forsvarsminister.
Publisert:

– Odd Roger Enoksen har i dag informert meg om at han ønsker å trekke seg som forsvarsminister. Det er en avgjørelse jeg har akseptert og mener er riktig, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

– Jeg ble gjort kjent med saken som gjør at Enoksen trekker seg, i går kveld. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet, men jeg mener det som framkommer i saken, er av en karakter som ikke er forenlig med den tilliten man er avhengig av som statsråd, noe jeg har formidlet direkte til Enoksen. Derfor er det riktig at han beklager og går av, sier Støre.

Statsministeren opplyser at han i løpet av kort tid vil komme tilbake til hvem som overtar jobben som forsvarsminister.

Enoksen opplyste tidligere lørdag i en epost til NTB at han har gitt statsministeren beskjed om at han vil gå av.

– Jeg vil beklage til de jeg har såret. Jeg har gjort flere dårlige valg og vurderinger, og vil gi en uforbeholden unnskyldning for at mine handlinger har gjort livet vanskeligere for andre, sier Enoksen.

– Jeg har i dag gitt beskjed til min partileder Trygve Slagsvold Vedum, og statsminister Jonas Gahr Støre, at jeg ønsker å fratre som forsvarsminister, sier Enoksen.

Han vil gå av etter at det ble kjent at han hadde et forhold til en 18 år gammel kvinne i 2005. Enoksen var da 50 år.

Han sa lørdag til VG han beklager og at han ikke skulle ha hatt forholdet til den unge kvinnen. De hilste først på hverandre under en sosial sammenkomst i Nord-Norge, før hun møtte ham på en skoletur til Stortinget. I etterkant av denne turen startet forholdet.

Forsvarsministeren sier imidlertid at en statsråd også har et privatliv og kan ha forhold utenfor ekteskapet. Enoksen er 67 år nå og var 50 år i 2005.

– Det var ikke en situasjon der jeg hadde en maktposisjon overfor henne, sier Enoksen til VG.

Publisert:
Gå til e24.no