Regjeringen vil selge, investorer utelukker ikke kjøp

Norske investorer har flere av de statseide selskapene regjeringen ønsker å selge seg ned i, på sine ønskelister. Om bare prisen blir riktig. 

ALDRI SI ALDRI: Investor og forretningsmann Stein Erik Hagen vil ikke utelukke at han har plass til noen av de statseide selskapene i sin portefølje.
Publisert: Publisert:

Ved valget i fjor gikk nåværende næringsminister Monika Mæland og Høyre aggressivt ut og sa at de ønsket å selge seg ned i flere av de statseide selskapene.

På toppen av listen stod lakseselskapet Cermaq, ingeniørselskapet Mesta og eiendomsselskapet Entra.

I dag ble budskapet gjentatt, da Mæland inviterte til eierskapskonferanse i Oslo. Med en rekke investor-topper som interesserte tilhørere, blant dem Stein-Erik Hagen - som, ikke avviser investeringer.

- Jeg kan ikke si noe om hva jeg eventuelt ville investert i før eierskapsmeldingen er på plass, men en skal ikke utelukke noe, sa Hagen til E24.

VENTER: Styreleder Ole-Eirk Lerøy i Marine Harvest venter spent på eierskapsmeldingen.

- Aldri si aldri tror jeg blir det rette kommentaren her, men utover det er det for tidlig å si noe, uttalte Orkla-magnaten, som var blant innlederne på dagens konferanse.

Cermaq kjøp i horisonten?

I fjor høst la lakseselskapet Marine Harvest inn bud på konkurrenten Cermaq, som hadde den norske stat som hovedeier.

Budet på 107 kroner per aksje ble til slutt avvist av Giske som heller kjøpte seg opp i selskapet.

- Dersom Cermaq legges ut for salg i eierskapsmeldingen, er dere fortsatt interesserte?

- Vi ser for oss en konsolidering i bransjen, og vi har hele tiden gjort det klart at vi vil spille en aktiv rolle i den, sier styreleder Ole-Eirik Lerøy i Marine Harvest til E24

Videre understreker han at selskapet ser seg om etter flere vekstmuligheter, men vil ikke bekrefte om oppkjøp av konkurrenten har blitt diskutert nylig.

- Om Cermaq fortsatt passer inn i vår planer får vi se når det eventuelt legges ut for salg, sier Lerøy.

Les også

Investorene om Mælands nedsalgspolitikk: - Kapitalen finnes ikke

Skulle gjerne hatt hele

- Ideelt sett skulle jeg gjerne kjøpt hele Entra alene, eller sammen med noen andre, men det er nok litt for stort til at det kommer til å skje, sier eiendomsinvestor og eier i selskapet Eiendomspar Christian Ringnes til E24.

Entra er et av de største eiendomsselskapene i Norge, og har en stor markedsandel av virksomheten rundt utleie av næringseiendom.

- Om jeg snakker kun som privatperson er alle selskapene regjeringen og Høyre har snakket om gode selskaper å investere i. Spesielt Statoil er det ikke feil å ha en andel i, sier Ringnes til E24 - som imidlertid forteller at mange av de store selskapene staten ønsker å selge seg end i, har en slik størrelse at det blir vanskelig for norske investorer å ta over alt regjeringen vil bli kvitt.

Eiendomsinvestor Christen Sveaas er enig med sin konkurrent og peker på at Entra er for stort til at en norsk investor kan kjøpe hele selskapet.

- Selskapet er godt, og attraktivt, men jeg tror jeg skal holde meg til eiendomsutvikling, og overlate Entra til noen andre, sier Sveaas til E24.

Les også:

NRK: Regjeringen vil åpne for flere midlertidig ansatteTror Orkla blir kjøpt opp i årMæland om nedsalg i statlig eierskap: - Vi har ikke dårlig tid

Publisert:
Gå til e24.no